Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Brazilski pisac Paulo Coelho se ispričao Francuskoj

coelho_paulo ist

– Oprostite mi, oprostite mi tisuću puta, ispričao se brazilski pisac Paulo Coelho za uvrede i nediplomatske izjave koje je Francuskoj uputio predsjednik Jair Bolsonaro u vezi s krizom koju su potaknuli požari u Amazoniji.

Na Twitteru formirao pokret potpore francuskoj prvoj dami Brigitte Macron čijem se fizičkom izgledu narugao Jair Bolsonaro u izjavama za koje je Emmanuel Macron ocijenio da izražavaju “krajnje nepoštovanje”.

– Ovo je žalosna videosnimka kojom se ispričavam mojim francuskim prijateljima zbog krize, rekao bih zbog Bolsonarove histerije prema Francuskoj, francuskom predsjedniku i njegovoj supruzi”, poručio je Coelho u snimci objavljenoj na Twitteru.
Pisac rođen u Rio de Janeiru 1947. jedan je od najčitanijih autora u svijetu, a njegov “Alkemičar” je prodan u više desetaka milijuna primjeraka.

– Dok Amazonija gori, oni nemaju nikakvih argumenata i (samo) vrijeđaju, poriču i govore besmislice samo da ne bi snosili odgovornost, dodao je pisac smjerajući na brazilske dužnosnike.

– Ovo je mračno vrijeme za Brazil i proći će kao što prolazi noć (…) nudim vam svoju ispriku, dodao je pisac koji je UN-ov “ambasador mira” i osnivač zaklade Paula Coelha u Riju koja pomaže siromašnima i žrtvama diskriminacije u Brazilu.

Na uvredljive izjave brazilskog predsjednika o Brigitte Macron francuski predsjednik je uzvratio poželjevši otvoreno pred kamerama iz cijelog svijeta da “brazilski narod (…) vrlo brzo dobije predsjednika čije će ponašanje biti na visini”. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal