Nastavljeni pregovori o povećanju plaća u zdravstvenom sustavu

U Ministarstvu zdravstva nastavljeni su pregovori Sindikata i Vladina pregovaračkog odbora o kolektivnom ugovoru i povećanju plaća u zdravstvenom sustavu.

Sindikati ne odustaju od svojih zahtjeva te najavljuju akcije već ovaj tjedan, a ministar, pak, smatra da to neće biti potrebno.

– Ja mislim da i jedna i druga strana, konkretno i Vlada i sindikati trebaju učiniti sve u dijalogu, razumijevanju da ne dođe do štrajka i ja vjerujem u takav ishod, kazao je Milan Kujundžić, ministar zdravstva.
Naš će upit danas ministru biti zbog čega nije parafirani kolektivni ugovor potpisan i o kojoj svoti novaca Vlada razmišlja prilikom naših ovih pregovora. Mi dakle i dalje inzistiramo na minimalno onome što smo parafirali i od toga ne odustajemo, rekao je Stjepan Topolnjak iz samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

– Mora se dogoditi jer u protivnom sustav će pasti do kraja. Moramo reći da naši ljudi ne mogu raditi na volonterskoj bazi, mi svi radimo za plaću i ne možemo dozvoliti da bude ugrožena kvaliteta skrbi za naše građane RH, izjavila je Brankica Grgurić iz Sindikata medicinskih sestara. (hrt.hr)

Facebook Comments