Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Nezapamćeno nevrijeme na području Malage i Madrida

nevrijeme Madrid ist

Nezapamćeno olujno nevrijeme pogodilo je Španjolsku. Obilne kiše izazvale su poplave i pretvorile ulice u bujice. Dio prometnica i podzemna željeznica privremeno su zatvoreni, a odgođeni su i neki letovi.

Velika šteta prouzročena je na električnim vodovima te na maslinicima. Vlasti su pozvale građane da ne izlaze iz svojih domova.

Prometnice su pretvorene u rijeke. Bujica je odnijela brojne automobile. Mnogi su vozači ostali zarobljeni u svojim vozilima. Za šest sati 9000 pogodilo je Madrid. Tijekom nevremena interventne službe zabilježile su više od tisuću poziva u pomoć.

Olujno nevrijeme izazvalo je kaos u cestovnom i zračnom prometu. Prekinute su i metro linije. Poplavljeni su tuneli, mnoge ustanove, banke, škole. Spasilačkim ekipama u pomoć su stigli pripadnici civilne zaštite i hitnih intervencija. Nastoje zaštititi naselja od blatnih bujica. Pomažu i u uklanjanju i tuče.

Mnoga su mjesta odsječena od svijeta, a stotine kuća pod vodom. Područjem poznate turističke Malage protutnjalo je više snažnih tornada.

Donosimo apokaliptične snimke nakon razornih tornada, oluja i poplava koji su poharali predgrađe Madrida i okolice. Vodena stihija nosila je sve pred sobom.(hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal