Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Od Bandića traže ispriku

bandić

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zagreba oštro je osudilo, kako kažu, seksističku izjavu gradonačelnika Milana Bandića upućenu novinarki N1 televizije te je od Bandića zatražilo da joj se ispriča za neprimjereno ponašanje i ubuduće ne koristi izjave u kojima omalovažava novinarke.

Novinarka Matea Dominiković u utorak je na konferenciji za novinare Bandiću postavila niz pitanja o GUP-u, tzv. “Zagrebački Manhattan” i drugim temama. Bandić je na pitanja odgovorio uvredljivim i seksističkim riječima: “Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno.

Povjerenstvo je u zaključku koji je većinom glasova usvojen na telefonskoj sjednici u srijedu od Bandića zatražilo da uputi isprike novinarki za neprimjereno ponašanje i da ubuduće ne koristi izjave u kojima se omalovažavaju novinarke.

– Njegov ležeran način komuniciranja u javnosti ne može biti opravdanje za seksizam i uvredljivo ponašanje prema ženama, novinarkama koje rade svoj novinarski posao, bez obzira što pitanja ponekad mogu biti provokativna, stoji u zaključku koji će danas biti poslan zagrebačkom gradonačelniku.

Povjerenstvo ističe da je seksizam, osobito u javnom prostoru, prepreka ostvarivanju pune ravnopravnosti žena i muškaraca kao temeljne sastavnice demokratskog društva za koju se ovo Povjerenstvo posebno zalaže.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba Vesna Nađ (SDP) jutros je potvrdila Hini da će danas taj zaključak potpisati te će ga tajnica Povjerenstva poslati u Ured gradonačelnika.(hrt)

Posljednje objavljeno

Plenković Milanoviću: Nismo pokrenuli životinjsku farmu, nema prostora za glumu

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Nestašica teladi

OgPortal

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal