Zabrana prosvjeda u Hong Kongu

Hongkonška policija odlučila je po prvi put zabraniti održavanje prosvjeda u jeku najvećih demonstracija u Hong Kongu, tek nekoliko sati prije nego što je maskirani muškarac napao članove skupine koja organizira prosvjede, izvijestili su u četvrtak lokalni mediji.

Fronta za građanska i ljudska prava (CHRF) organizirala je jedne od najvećih prosvjeda u Hong Kongu u posljednja tri mjeseca, a skupina procjenjuje da je na nekim prosvjedima sudjelovalo gotovo 2 milijuna ljudi.

Sljedeće prosvjede planirane za subotu, kojima se trebala obilježiti 50. godišnjica paketa izbornih reformi koje je predložio Peking, policija je u četvrtak ujutro neočekivano zabranila, objavio je South China Morning Post.
Policija zabranu prosvjeda pravda “ozbiljnim ozljedama” koje su zadobili prosvjednici, promatrači, policajci i novinari za vrijeme 22 mimohoda i skupa održanih od lipnja.

Nekoliko sati nakon što je CHRF doznao za zabranu, maskirani muškarac napao je člana skupine Jimmya Shama Ts-kita i njegovog prijatelja dok su ručali u restoranu.

Član CHRF-a nije ozlijeđen, ali je njegov prijatelj zadobio lakše ozljede ruke dok je branio Shama Ts-kita.(hrt)

Facebook Comments