Iz Libanona ispalili rakete na izraelsko selo, uslijedio je ekspresan i silovit odgovor!

VISOKA NAPETOST NA BLISKOM ISTOKU

Protutenkovske rakete ispaljene su u nedjelju iz Libanona prema selu Avivim na sjeveru Izraela, objavila je izraelska vojska, dodajući da je odgovorila na napad.

Vojska je rekla da je cilj raketa bila izraelska vojna baza i vojna vozila blizu granice.

Nije objavila ima li ranjenih niti je dala dodatne pojedinosti o tom napadu, ali je zatražila od stanovnika koji žive unutar četiri kilometra od libanonske granice da ostanu u svojim domovima te otvore skloništa i budu blizu njih.

Izraelska je vojska također objavila da je odgovorila na napad gađanjem južnog Libanona.

“Više protutenkovskih raketa ispaljeno je iz Libanona prema izraelskoj bazi obrambenih snaga i vojnim vozilima…Izraelske obrambene snage odgovaraju vatrom prema izvoru napada i ciljevima u južnom Libanonu”, objavila je vojska.

Hezbolah je objavio da su njegovi borci uništili izraelsko vozilo u blizini granice, te pritom ubili i ranili one koji su bili u njemu.

“U 16,15 sati (po lokalnom vremenu) postrojba boraca Hezbolaha uništila je vojno vozilo na cesti koja vodi u vojarnu Avivim” na sjeveru Izraela u blizini granice s Libanonom, kaže se u priopćenju Hezbolaha.

Do razmjene vatre je došlo u vrijeme napetosti posljednjih dana između Izraela i libanonskog Hezbolaha koji je prošli tjedan optužio Izrael da je izveo napade dronovima na predgrađe Bejruta. (jutarnji.hr)

Facebook Comments