DAN D ZA LOVRU KUŠČEVIĆA: Danas će vjerojatno ostati bez imuniteta, hoće li ostati na slobodi ili ide iza rešetaka?

Danas će u Hrvatskom saboru biti održana sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva na kojoj će se odlučivati o zahtjevu DORH-a da se bivšem ministru uprave Lovri Kuščeviću ukine imunitet kako bi se pokrenuo kazneni postupak zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Podsjetimo, HDZ-ov saborski zastupnik morao je nakon velikog pritiska medija i javnosti napustiti Vladu zbog afere s prenamjenomo zemljišta. Bivši ministar koji kuću 11 godina nije upisao u katastar, a vodio ju je kao pašnjak, vjerojatno će ostati bez iminuteta, no izgledno je i da će ostati na slobodi, pišu Vijesti.hr.

DORH zanima je li prenamjena štale u kuću razlog općinske odluke o prenamjeni pašnjaka u građevinsku zonu. Kušćeviću, koji je nekad bio načelnik male općine Nerežišće na Braču, se na teret stavlja i slučaj s POS-ovim stanom kojeg je otkupio šogor.

Predsjednik Mandatko-imunitetnog povjerenstva kaže kako je zakonska praksa da MIP skine imunitet.

“Naša je saborska praksa, to nije zakonska obveza, da MIP skida imunitet. Naravno, volja saborskih zastupnika je ona krajnja, svaki zastupnik odlučuje u svoje ime”, objasnio je Tušek. (net.hr)

Facebook Comments