Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Požar na pulskom odlagalištu otpada Metis u fazi završnog gašenja

pozar pula

Požar je u fazi završnog gašenja, potvrdio je Hini u ponedjeljak ujutro zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović, dodavši da je gašenje otežano zbog mnoštva slojeva nagomilanog otpada.

Požar je planuo u nedjelju sat iza ponoći, gusti dim nadvio se nad dijelovima Pule i osjećao se smrad sa zgarišta na odlagalištu. U kratkom roku je lokaliziran i stavljen pod nadzor vatrogasaca pulskog JVP-a i DVD-a.

Pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe do daljnjeg dežuraju na prostoru reciklažnog dvorišta Metis, a trenutno je ondje pet vatrogasaca s dva vatrogasna vozila.

– Požar je pod nadzorom, no zbog velikog broja slojeva nagomilanog otpada, otežano je gašenje vatre, te naši vatrogasci dežuraju do daljnjeg na prostoru reciklažnog dvorišta Metis, istaknuo je zapovjednik Klaudio Karlović.

Požar u Puli pod nadzorom, gradom se širi miris paljevine

Neslužbeno se doznaje da je u tom požaru do sada izgorjelo između 400 i 500 metara kubnih usitnjenog raznoraznog glomaznog otpada koji se prikuplja po gradu i ovdje odlaže. Riječ je uglavnom o odbačenim madracima i namještaju, gumama i karoserijama vozila, odnosno o otpadu koji se nakon usitnjavanja odvozi tako da u zapaljenoj gomili nije bilo opasnog otpada.

Trenutno je u tijeku sanacija i dogašivanje požarišta. Brojni stanovnici Pule i u ponedjeljak ujutro žalili su se na smrad paleži koji je dopirao i do samog središta grada, no zapovjednih pulskog JVP-a Karlović pojasnio je kako se trenutno vrši dogašivanje i zato se u blizini odlagališta osjeća taj smrad paleži.

Što se tiče nastale materijalne štete voditelj pulske podružnice Metisa Josip Butorac novinarima je izjavio da ona nije velika jer stroj za usitnjavanje otpada nije znatno oštećen, pa se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Dodao je kako su uzrok požara po svemu sudeći visoke temperature zbog kojih je došlo do samozapaljenja otpada. No, konačni rezultati uzroka izbijanja vatre bit će utvrđeni nakon očevida i istrage koja se provodi.(hrt)

Posljednje objavljeno

Plenković Milanoviću: Nismo pokrenuli životinjsku farmu, nema prostora za glumu

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Nestašica teladi

OgPortal

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal