Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Burno na Gradskoj skupštini

Bandić 2

Gradska skupština Grada Zagreba održava sjednicu na čijem su dnevnom redu četiri točke, uključujući prijedlog kojim oporba od gradonačelnika Milana Bandića traži da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta tzv. zagrebačkog Manhattana.

Vesna Nađ iz Kluba zastupnika SDP-a, na Skupštini je uputila gradonačelniku Bandiću pitanje, postoji li neka druga verzija memoranduma i tko je šarao po toj verziji koja je konačna, potpisana i pečatirana. Milan Bandić joj je odgovorio u svom stilu.

Klub zastupnika lijevog bloka tražio je da se po hitnom postupku u dnevni red sjednice Gradske skupštine uvrsti njihov zaključak u kojem traže od zagrebačke Skupštine da istup gradonačelnika osudi kao neprihvatljivo ponašanje koje sramoti kako Grad Zagreb, tako i sve njegove institucije, uključujući i političko tijelo same Gradske skupštine.

– Smatramo da su ovakvi istupi neprimjereni instituciji gradonačelnika glavnog grada ove zemlje. Gradonačelnik ima odgovornost javne osobe, te je itekako dužan voditi računa da svojim djelovanjem, ponašanjem i izjavama uspostavlja standarde ponašanja i komunikacije i daje primjer drugima, naglašava Klub zastupnika lijevog bloka u zaključku.

Zagrebački gradonačelnik ustvrdio je na to da se radi o paradoksu tolerancije i mobingiranju gradonačelnika, a ne seksizmu.

– Trebao bih ponekad tužiti novinare za mobing, no ne želim to jer smatram to demokratskom borbom, kazao je Bandić.

Rekao je da je sve što ima za reći o tome već rekao te dodao da je on “gospodin gradonačelnik i ‘gentleman'”.

Prijedlog na kraju nije uvršten u dnevni red po hitnom postupku s obzirom da je za to glasao 21 zastupnik, a protiv njih 27.

Uoči sjednice gradski odbor SDP-a Zagreb poručio je da će zatražiti pokretanje postupka utvrđivanja ništetnosti Memoranduma iz Dubaija.

– SDP je pokrenuo kod DORH-a zahtjev da se ovaj memorandum proglasi ništetnim i ja tu idem još korak dalje, tražim od DORH-a da ispita da li je tu bilo koruptivnih i kriminalnih radnji prilikom posjeta Dubaiju, kako bi građani i građanke bili sigurni da gradonačelnik nije zloupotrijebio njihovo povjerenje, rekao je Gordan Maras, predsjednik GO SDP-a Zagreb. (hrt)

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal