Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Johnsonu okrenuo leđa i vlastiti brat

boris johnson

– Bila mi je čast predstavljati građane okruga Orpington posljednjih 9 godina, ali zbog obiteljskih nesuglasica i nacionalnog interesa ovim putem podnosim ostavku i nudim svoj mandat na raspolaganje – napisao je Jo Johnson, brat aktualnog premijera, čime se pridružio rastućem popisu torijevaca koji Borisu Johnsonu okreću leđa.
Boris Johnson nije želio komentirati bratovu ostavku, nego je prije samo nekoliko trenutaka u premijerskoj rezidenciji ugostio kolegu iz Izraela Benjamina Netanyahua.

Jo Johnson bio je ministar obrazovanja u bratovoj vladi, a on nije jedini član te obitelji u javnoj službi Ujedinjene Kraljevine. Otac Stanely i sestra Rachel također su članovi Konzervativne stranke.

Za razliku od Borisa koji je postao zaštitno lice tvrdolinijaša i zagovornika Brexita bez sporazuma, ostali članovi obitelji Johnson 2016. godine bili su veliki protivnici izlaska iz EU.

Njegov otac Stanely bivši je dužnosnik europskih institucija te se kao takav u sklopu kampanje Remain zalagao za ostanak Ujedinjene Kraljevine u EU. No, zbog ‘arogancije’ predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera 2017. godine pridružio se Brexitovcima i zalagao za što skoriji izlazak.

S druge strane, njegova kćer Rachel je 2016. godine izašla iz Konzervativne stranke zbog Brexita, i pridružila se liberalnim demokratima kao otvorena protivnica izlaska iz EU. Štoviše, Rachel je šokirala britansku javnost nakon što se skinula gola u programu televizijske postaje Sky news, pokušavši time usmjeriti pažnju na to pitanje.(hrt)

Posljednje objavljeno

Dodik sazvao Srbe na razgovor o ‘mirnom razlazu BiH‘, Izetbegović: ‘Nisam siguran da neće biti rata‘

OgPortal

Sloboda u susjedstvu: Zloporabe braće Mamić po zakonu BiH nisu kazneno djelo!

OgPortal

Zbog epidemiološke situacije gradonačelnik Domitrović usprotivio se održavanju predstave “Stanko i Oliver”

OgPortal

Potpuni poraz: Gotovo dvije trećine djelatnika osnovnih i srednjih škola ne želi se cijepiti protiv korone

OgPortal

EMA: Cjepivo J&J-a u rijetkim slučajevima može izazvati ugruške, rizik je mali

OgPortal

Plenković Milanoviću: Nismo pokrenuli životinjsku farmu, nema prostora za glumu

OgPortal