Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Most opet traži proglašenje isključivoga gospodarskog pojasa

grmoja

Most nezavisnih lista ponovno je u saborsku proceduru uputio prijedlog o proglašenju isključivoga gospodarskog pojasa budući da, kako ističu, nedavni događaj u kojem su talijanski ribari uhvaćeni u hrvatskim teritorijalnim vodama govori kako je nužno zaštititi hrvatske resurse, riblji fond i ribare.
– Posve je jasno da talijanski ribari kontinuirano čine prekršaj jer su recidivisti, ovo im je treći put da su uhvaćeni na djelu, u našim teritorijalnim vodama, a plaćaju neku sitnu kaznu. Toliko su bahati da novinarima pokazuju srednji prst, a što je najžalosnije, naša Vlada je pridonijela da nas tako tretiraju. Most se zalaže kontinuirano za zaštitu i proširenje hrvatskih suverenih prava na Jadranu, istaknuo je predsjednik Kluba Mosta Nikola Grmoja.
Most podsjeća kako je čak 14 mjeseci čekao saborsku raspravu o isključivome gospodarskom pojasu, od veljače 2018. do travnja 2019., te da je njihov prijedlog stajao u ladici dok nije prikupljen 31 potpis oporbe, što je potaknulo vladajuće da ga napokon stave na dnevni red, no u svibnju ga je Hrvatski sabor odbio. Podsjetio je kako je preporuka Europske komisije da sve članice proglase takav pojas radi zaštite morskih resursa, što je većina zemalja, i to ne samo na Sredozemlju, i učinila. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Započeli su radovi sanacije odlagališta otpada „Sodol“

OgPortal

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal