Aktualno Županija

Grad ostao bez planiranih 2,5 milijuna kuna – nitko ne želi zemljište na Švarči, o novom pokušaju prodaje još se odlučuje

Čak 2,5 priželjkivanih milijuna kuna nije se slilo u karlovački proračun jer zemljište na Švarči, ponuđeno po toj cijeni, nitko nije želio kupiti.

Riječ je o čestici između KTC-a i bolničkog parkirališta, za koje je natječaj o prodaji bio objavljen prije nepuna tri mjeseca. Površine je 3.807 m2, Grad na njemu ne planira realizaciju svojih projekata pa je Vijeće odlučilo prodati ga. Početna cijena tada je bila 2,520.000 kuna.

– Dana 30. svibnja 2019. u listu Karlovački tjednik i na internetskim stranicama Grada Karlovca objavljen je javni natječaj za prodaju predmetne nekretnine. Rok za dostavljanje ponuda je bio 14. lipnja 2019. godine, kada je i održana sjednica Povjerenstva za provođenje postupka natječaja za kupoprodaju nekretnina radi otvaranja ponuda za kupnju predmetne nekretnine. Konstatirano je da za kupnju navedene nekretnine nije stigla niti jedna ponuda, kazali su nam u Gradu.

Budući da zemljištem prolazi trasa kanalizacijske mreže u duljini od cca 110 metara, Grad se obvezao i na njeno izmještanje o svom trošku, ali ni to nije privuklo potencijalnog kupca. Obzirom da je Gradsko vijeće odlučilo da zemljište ide u prodaju, a odluku (još) nije promijenilo, trebao bi uslijediti novi pokušaj prodaje. Hoće li i kada, još nije odlučeno.

– Grad Karlovac razmotrit će sve daljnje opcije vezane uz prodaju nekretnine, šturo su tek najavili iz Grada. (KAportal)