U Udbini otvoreno Središte za razvoj vođa

U Udbini je otvoreno novoustrojeno Središte za razvoj vođa “Marko Babić” (Vojarna Josip Jović). Središte u Udbini ustrojeno je na inicijativu ministra obrane Damira Krstičevića, po modelu Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika Damir Tomljanović Gavran koje je djelovalo u Šepurinama od 1994. do 2000., a čiji je idejni začetnik bio general Ante Gotovina.

Na svečanosti u Udbini bili su predsjednica i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar Kitarović, ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i posebni savjetnik ministra obrane umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina.

– U Domovinskom ratu Hrvatsku vojsku smo stvarali u hodu. S problemima na terenu morali smo stvoriti hrvatskog vojnika sposobnog da u cijelosti izvrši borbenu zadaću i da se, ako je moguće, vrati kući. Sigurno je da će ovo središte stvarati takve dočasnike i časnike koji će biti izvrsni zapovjednici, a o njima će i ovisiti sposobnost i spremnost Hrvatske vojske, poručio je Ante Gotovina. (hrt.hr)

Facebook Comments