HSLS ostaje u vladajućoj koaliciji

Predsjednik stranke Darinko Kosor kazao je da je Središnjem vijeću stranke predložio izlazak iz vladajuće koalicije. Središnje vijeće njegov je prijedlog odbilo.

Zaključeno je da to nije dobar potez za jednu liberalnu stranku.

– Središnje vijeće je raspravilo moj prijedlog te samostalno, nakon različitih mišljenja i glasanja, donijeli su odluku da ne izađemo iz koalicije. Jedini razlog zašto su članovi Središnjeg vijeća odlučili ostati u koaliciji jest upravo da ne bi bilo dobro da liberalna i građanska stranka izađe iz koalicije na pitanju nacionalnih manjina, dodaje Kosor.

– Donijeli smo i odluku, a to je da se statutarne ovlasti Središnjeg vijeća o ulasku ili izlasku iz koalicija, ubuduće, u iduća dva mjeseca do našeg sabora stranke prenesu na mene kao predsjednika stranke. Ako se ponovno ponovi press konferencija Pupovca, ako budemo imali zahtjev Milana Bandića da se usvoji GUP, ili ako opet imamo desetu ucjenu HNS-a, ja sam s prenesim ovlastima mogu donijeti odluku o izlasku iz koalicije.

Podsjetimo, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kao uvjet ostanka tražio je da se čelnik SDSS-a Milorad Pupovac ispriča za svoje nedavne izjave.

Njegove istupe Kosor je nazvao katastrofalnim. Milorad Pupovac u subotu je u Intervjuu tjedna za Hrvatski radio rekao kako su reakcije tolikog broja važnih ljudi koji su komentirali mogućnost da se današnja RH uspoređuje s NDH za njega ohrabrujuće i poticajne te da nije nimalo sarkastičan i ironičan kada to kaže.

Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara i potpredsjednik HSLS-a, rekao je da Pupovčeve izjave nisu jedini razlog HSLS-ova razmatranja ostanka u koaliciji.

– S našim predizbornim koalicijskim partnerom HDZ-om imamo jako dobru suradnju. Smeta nas što neki koalicijski partneri na leđima svih nas ostalih grade plaformu za sljedeće parlamentarne izbore. I HSLS bi mogao ucjenjivati, ali smo svjesni trenutka u kojem se nalazimo, ne ucjenjujemo i ne želimo ucjenjivati naše koalicijske partnere za ostvarivanje nekog interesa, takve se stvari dogovaraju na sastancima, kazao je. (hrt.hr)

Facebook Comments