Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Adria Airways otkazao sve letove

Adria airways

Slovenska zrakoplovna tvrtka u stranom vlasništvu Adria Airways, objavila je kako za danas i sutra obustavlja sve letove, izuzev onih na liniji Ljubljana – Frankfurt. Neizvjesna je i sudbina 558 zaposlenih u kompaniji, kojoj su kreditori zbog dugova zaplijenili više zrakoplova.

– Odluka da privremeno obustavimo letove posljedica je nedostatka novca koji je aviokompaniji potreban za daljnje poslovanje. Kompanija trenutno intenzivno traži rješenje u suradnji s potencijalnim investitorom, navodi se u priopćenju Adria Airwaysa. Tvrtka je pozvala sve putnike i partnere da prate daljnji razvoj situacije na njihovim mrežnim stranicama.

Novinarka Petra Sovdat: Nema budućnosti za Adria Airways

– Adria Airways teško da će vratiti na noge, ovo su posljednji izdisaji, izjavila je novinarka lista “Finance” Petra Sovdat. U Sloveniji nedostaje radnika, tako da propast Adrije, poručila je novinarka – ne bi bila neka velika socijalna bomba. Napomenula je da već više od 10 godina Adria Airways ima problema – stara flota, premalo putnika, preskupe operacije. “Čudo je da je Adria ovoliko dugo i letjela. Postoji Plan B za daljnju organizaciju zračnog prometa u Sloveniji, ali za to će trebati vremena. U početku ćemo se oslanjati na susjedne zračne luke”, kazala je.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal

NOVA POTRESNA VIJEST: UMRO JE ZLATKO KRANJČAR, LEGENDA DINAMA I BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE!

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze, preminulo je 11 osoba

OgPortal

Tijekom vikenda utvrđena su 364 prekršaja

OgPortal

Čuveni njemački imunolog preklinje Merkel: ‘Kancelarko, cijepite se AstraZenecom, i to javno!‘

OgPortal

Izgorjela kuća – očevid će biti proveden danas

OgPortal