Aktualno Županija

Europski dan bez poginulih u prometu na području PU karlovačke protekao bez poginulih u prometu

U sklopu Projekta EDWARD, a u organizaciji Europske mreže prometne policije (TISPOL) četvrtu godinu za redom diljem Europe obilježava se „Europski dan bez poginulih u prometu“. Stoga je policija tijekom mjeseca rujna provodila niz aktivnosti, a završni dan projekta bio je 26. rujna 2019. kada se ujedno obilježava Dan bez poginulih u prometu.

Tijekom 26. rujna 2019. godine na području Policijske uprave karlovačke nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama. Evidentirane su dvije prometne nesreće od kojih jedna s lako ozlijeđenom osobom, a jedna s materijalnom štetom.

Također, tijekom rujna policijski službenici provodili su pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Građani su pozvani na uključivanje u projekt potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu. Na takav način zajedničkim snagama moguće je pridonijeti daljnjem smanjenu smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama.

Svrha projekta je da sudionici u prometu kritički promisle – barem i na kratko – o svakodnevnim rizicima s kojima se suočavaju te s kojima izlažu i ostale sudionike u prometu, a dugoročni cilj je smanjivanje broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu kao i senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

Zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovu aktivnost i neka svaki dan bude Edward dan – Dan bez poginulih u prometu.