Potraga na Atlantiku zasad bez rezultata, poslana još tri broda

Nema novih vijesti o potrazi za hrvatskom kapetanom Dinom Miškićem i sedmoricom brodolomaca u Atlantiku, nakon potonuća broda Bourbon Rhode. Bijelo i crveno signalno svjetlo, uočeno nad Atlantikom u noći s nedjelje na ponedjeljak, probudilo je novu nadu da su osmorica nestalih živi.

Još su tri broda preusmjerena na područje s kojeg su stigli pozivi upomoć, a poslan je i zrakoplov američke obalne straže. Pretražne operacije pod vodstvom Alp Strikera, u koje su uključene bespilotne letjelice, kao i operacije koje su izvela tri druga plovila, te prelet američkog zrakoplova Hercules C-130, u ovoj fazi nisu dali rezultata, priopćio je Bourbon.

Peticija za nastavak potrage, koju su pokrenuli rodbina i prijatelji kapetana Dine Miškića, skupila je više od 42 tisuće potpisa, a u kampanji za prikupljanje novca osigurano je više od 34 tisuće eura. Ako pomorci budu pronađeni, sav prikupljeni novac proslijedit će se obiteljima smrtno stradalih pomoraca s potonulog Bourbon Rhodea. Ako pak intenzivnija potraga uskoro ne da rezultate, oni će tim novcem unajmiti zrakoplov za potragu. (hrt.hr)

Facebook Comments