Sutra štrajk u četiri županije, skoro 90 posto učitelja ne radi

Branimir Mihalinec je objavio kako će sutra štrajkati svi zaposleni u školama u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj te u Međimurskoj i Varaždinsko županiji

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama objavio je u četvrtak kako je prema podacima koje su dobili do podne, 85 posto zaposlenih u srednjim školama u štrajku. Isto tako, Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učiteljaje objavila je kako je u osnovnim školama u štrajku 89 posto zaposlenih. Ona je poručila i da Vlada može biti zabrinuta ovim rezultatima.

 

 

– Sutra je drugi dan štrajka, a odlučili smo da drugi dan u štrajku sudjeluju četiri županije na suprotnim krajevima države – rekao je Mihalinec i objavio kako će sutra štrajkati svi zaposleni u školama u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj te u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

Šprem je istaknula i tijekom konferencije kako je ovo znak da su se svi zaposlenici ujedinili u njihovim zahtjevima.

– Ovo je pitanje borbe za vlastito dostojanstvo – rekla je i dodala kako se žele zahvaliti svim roditeljima koji su im od jučer krenuli davati podršku, a danas nisu slali djecu u školu.

– Premijer se čudi što je sustav u štrajku. Brojke o odazivu pokazuju da mnogi razumiju zašto smo danas u štrajku – rekao je Mihalinec.

Što se tiče rasporeda županija koje će štrajkati u ponedjeljak, Mihalinec je istaknuo kako će to objaviti sutra. Isto tako, tijekom konferencije je poslao još jednu kritiku državi na račun pada Carneta jučer i danas, kad su brojni roditelji tražili raspored kako će škole štrajkati.

Sindikalisti su poručili da žele proći kroz 10 dana cirkuralnog štrajka.

– U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu. Imat će time zorni prikaz građanskog odgoja – poručili su sindikati.

Facebook Comments