Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Počeo cirkularni štrajk

razred

Nakon štrajka u školama diljem Hrvatske, u kojem je prema podacima sindikata sudjelovalo 90% zaposlenih u osnovnim te 85% zaposlenih u srednjim školama, ovoga petka kreće cirkularni štrajk.

Svaki dan štrajkat će se u nekoliko županija, a prve su na redu četiri županije. Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska te Međimurske.

– Mi smo ovo zamislili kao stalni pritisak i izraz nezadovoljstva u sustavu obrazovanja, a na način da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi, a to su učenici. Jedan ciklus štrajka trajat će 10 dana. Učenici u tih 10 dana neće imati nastavu dva dana. Dakle, oni neće imati neprocjenjivu štetu koju neće moći nastaviti. Dapače, imat će zoran prikaz građanskog odgoja i kako se građani trebaju brinuti za sebe, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Inače, sindikati će na konferencijama za medije izvjestiti o odzivu u četiri županije koje su ovoga petka u štrajku.

Prvo će se oglasiti sindikat Preporod i njihov predsjednik Željko Stipić, a potom će se održati i konferencija za novinare Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama te Sindikata hrvatskih učitelja gdje će o odzivu izvjestiti Branimir Mihalinec i Sanja Šprem.
Također, Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja gostovat će u Studiju 4, gdje će govoriti o početku pregovora o Kolektivnom ugovoru i zahtjevu za povećanjem koeficijenata u visokom školstvu. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Austrija će zajedno s Izraelom i Danskom proizvoditi vlastito cjepivo; Kurz: Ne želimo se isključivo oslanjati na EU

OgPortal

Neispravnost električnih instalacija je uzrok požara kuće u Sjeničaku Lasinjskom

OgPortal

Video koji je šokirao milijune: Stjuardesa ‘rastavila‘ svoje lice pa otkrila sasvim drugu ženu!

OgPortal

Ogulin i danas bez novozaraženih

OgPortal

U razvijenim zemljama raste prihvaćenost cjepiva

OgPortal

U Zagrebu u srijedu Dan žalosti zbog smrti Milana Bandića

OgPortal