Aktualno Županija

U Ozlju odabrana najuzornija hrvatska seoska žena 2019. godine- lentu ponijela Svetlana Bastalić iz Virovitičko podravske županije

Tridesetpetogodišnja Svetlana Bastalić iz Dinjevaca potkraj Pitomače najuzornija je hrvatska seoska žena 2019. godine. Tako je to odlučio stručni žiri na jučer održanom 20. izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, koji je održan u gradu Ozlju.

Titulu prve pratilje ponijela je Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije, a titulu druge pratilje Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije. Organizatori su ove godine po prvi puta dodijelili i dvije posebne nagrade za humanitarni rad i nesebično davanje Jakici Cetinić iz Dubrovačko-neretvanske županije i Violeti Čapo iz Virovitičko-podravske županije.

Novoizabrana najuzornija hrvatska seoska žena Svetlana Bastalić, koja je na ovom izboru predstavljala Virovitičko podravsku županiju, dolazi iz velike obitelji, majka je petero djece i na obiteljskom gospodarstvu bave se stočarstvom, ratarstvom i svinjogojstvom. Titulu najuzornije hrvatske seoske žene uručila joj je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je tom prigodom poručila:

– Izbor najuzornije seoske žene izuzetno je važna tradicionalna manifestacija kojom svake godine odajemo i više nego zaslužena priznanja ovim svestranim, impresivnim i predivnim ženama. Njihova angažiranost i doprinos zajednici je vrijedan divljenja. Za mene ste sve pobjednice, ponos hrvatskog sela i cijele Hrvatske.

Inače, projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije 20 godina. Ovim projektom u organizacije Udruge Uzorne hrvatske seoske žene nastoje se promovirati tradicijske vrijednosti s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu. Svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi, te svojevrsno doprinosi njegovom napretku. Do sada, lentu najuzornije hrvatske seoske žene iz Karlovačke županije ponijela je samo prošlogodišnja pobjednica, Melita Vrbanek iz Vivodine.(KAportal)