Aktualno Županija

Škole u Karlovačkoj županiji i danas u gotovo 100-postotnom štrajku – učitelji sudjeluju i na velikom prosvjedu u Zagrebu

Škole u Karlovačkoj županiji, i osnovne i srednje, danas su gotovo u stopostotnom štrajku, a ovdašnji učitelji i nastavnici sudjelovat će i na velikom prosvjedu u Zagrebu.

Potvrdili su to KAportalu županijski sindikalni povjerenici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. Na putu za Zagreb, Dražen Basar, povjerenik NSZSSH za Karlovačku županiju, potvrdio nam je da je odaziv štrajku na jednakom nivou kao i do sad.

– Ništa se nije promijenilo, nismo se ni osipali, ni skočili jer smo skoro u 100-postotnom štrajku non stop. Razlika u broju onih koji su “na papiru” u štrajku i broja zaposlenih je zbog toga što su neki kolege na bolovanju, a neki rade u više škola, kazao je Basar.

I u osnovnim školama, po riječima povjerenice SHU-a za Karlovačku županiju Biserke Šintić, odaziv štrajku je gotovo 100 posto.

– Djece nema, 100 posto smo u štrajku. Izuzetak su ranije dogovorene terenske nastave, na koje su učitelji otišli s djecom. Trenutno smo u autobusu, punom, na putu za Zagreb na prosvjed, gdje će nas čekati još 20-ak učitelja iz naše županije, rekla je Šintić.

U Zagrebu se održava prosvjed pod nazivom “6.11. za 6,11 posto”, a prosvjednici će s Trga Republike Hrvatske, gdje se okupljaju od 10 sati, u 11 krenuti prema Trgu svetog Marka kako bi pokazali Vladi da svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza zahtjeva za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto.

Ne bude li nikakvih pomaka u pregovorima između sindikata i Vlade, štrajk prosvjetara se nastavlja, a u petak su na redu škole u Karlovačkoj županiji. (KAportal.hr)