WHATSAPP SKANDAL POTRESA HDZ: Penava napao vodstvo Hvidre, pa priznao: ‘Bio sam u Viber grupi, ali sam stisnuo leave and delete…’

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava uoči okruglog stola “Ovčara – zločin bez kazne” odgovarao je na pitanja novinara, a pritom se osvrnuo i na aktivnosti HVIDRA-e i neke njezine članove.
Što se tiče pomaka u istraživanju ratnih zločina Penava je rekao: “Što se pomaka tiče, mogu se složiti da je tijekom 2018. osnovan stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova koji se bavi zločinima na Ovčari. Međutim, sama ta činjenica da se taj tim osniva 2018. je dovoljno tragična da govori za sebe”, rekao je vukovarski gradonačelnik, prenosi N1.

Istaknuo je kako je zločin koji se dogodio u Vukovaru ’91. zaobiđen od strane svih hrvatskih institucija.
Kazao je i kako Plenković nije tražio da se prosvjed ne održi.

“Ova tema daleko je iznad po važnosti od dnevne politike po svemu. Ove stvari riješiti moramo kao društvo. Mislim da je odgovornost na svima onima koji misle o sebi kao odgovornim političarima”, istaknuo je.

Što se tiče odbacivanja kaznenih prijava protiv Pupovca, Penava navodi kako ga je to blago iznenadilo: “Nisam upoznat dovoljno s detaljima da bih mogao izraziti mišljenje o tome. Ne bih to htio komentirati”, rekao je Penava.

O vodstvu HVIDRA-e nema baš dobro mišljenje
Upitan je i da komentira zahtjev HVIDRA-e da se zbog toga smjeni glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.
“To je stvar HVIDR-e. Kada govorimo o HVIDRI, tu trebamo razdvojiti dvije stvari – članstvo HVIDR-e prema kojem imam veliki respekt i vodstvo HVIDR-e o kojem nemam baš dobro mišljenje”, kazao je Penava.

Govor mržnje u Viber i Whatsapp grupama
Komentirao je i grupe na Viberu i Whatsappu u kojima su neki članovi HDZ-a širili govor mržnje.

“Učlanio me netko od članova u Viber grupu. Možda dva dana sam bio u dvije grupe, ali naprosto zbog nedostatka vremena sam odabrao opciju leave and delete. Govorimo o vremenu od prije dva tjedna kad se ovo još nije ni odvijalo”, objasnio je.

“Ove poruke što su izašle, ja ih nisam vidio i ne znam tko ih je iznio. Ono što mogu reći jest da su u grupi bili članovi HDZ-a”, dodao je vukovarski gradonačelnik koji smatra kako bi tu situaciju trebalo razriješiti pojedinačno.(net.hr)

Facebook Comments