Nova pljuska Poljskoj: Europski parlament odbacio njihove teze da spolni odgoj potiče pedofiliju i homoseksualizam

Bio je to još jedan u nizu glatkih poraza poljske politike u Europskom parlamentu. Za Rezoluciju o kriminalizaciji spolnog odgoja u Poljskoj glasao je 471 zastupnik, protiv ih je bilo 128 uz 57 suzdržanih.

Konzervativna vlada u Varšavi, nakon izborne pobjede, odlučila je provesti u djelo zakon kojim se predviđa da se svakoj osobi koja javno promiče ili odobrava spolni odnos maloljetnika može izreći kazna zatvora u trajanju do dvije godine. Dakle, i profesoru biologije.
Europski je parlament opsežno citirao svu relevantnu dokumentaciju i konvencije, kojih je i Poljska članica, kako bi potvrdio svoja stajališta. A protivno tezama poljske vlade kako je riječ o nastojanju da se “stane na put nastojanjima LGBT zajednice koja nastoji raširiti izopačenost i nemoral među mladima”. Ne zaboravimo, jedna od tri optužnice protiv Sokrata je bila da “kvari mladež”.

I jasno, tvrdeći da se tako potiče pedofilija. Evo odgovora Parlamenta: “alarmantno je, pogrešno i štetno izjednačavati pružanje sveobuhvatnog spolnog odgoja za mlade s promicanjem pedofilije”.

Ako zanemarimo ovu smiješnu ideju da spolni odgoj potiče pedofiliju, riječ je o flagrantnom kršenju svih međunarodnih konvencija koje je Poljska prihvatila, uključujući pri tome i Istanbulsku. I onda zaključak na koji poljski vlastodršci nemaju odgovora: sveobuhvatni spolni odgoj temelji se na kurikulu poučavanja i učenja o kognitivnim, emocionalnim, fizičkim i društvenim aspektima seksualnosti, čiji je cilj pružiti djeci i mladima znanje, vještine, stavove i vrijednosti koji će im omogućiti da zaštite svoje zdravlje, dobrobit i dostojanstvo. Ali, čemu se čudimo, sjetimo se kuke i motike u nas kad se spomene spolni odgoj. (jutarnji.hr)

Facebook Comments