Aktualno Županija

Gdje je zapelo s parkom u Grabriku? Od njega se nije odustalo, ali se realizacija ne nazire – Grad sad mijenja idejni projekt

Park budućnosti u Grabriku još nam je, čini se, prilično daleka budućnost.

Jer, više od dvije godine od kako je predstavljeno njegovo idejno rješenje i nakon toga ništa drugo, trenutno se mijenja idejni projekt. Kažu nam tako u Gradu, poručujući da se od parka nije odustalo.

– Grad Karlovac nije odustao od projekta Parka budućnosti u Grabriku. Idejni projekt je na izmjeni radi usklađivanja s novoizgrađenim dječjim vrtićem i instalacijama Vodovoda i kanalizacije. Rješavanju imovinsko-pravnih odnosa moći će se pristupiti tek nakon ishođenja pravomoćne lokacijske dozvole, navode iz karlovačke gradske uprave.

Jesu li i, ako da – koje, aktivnosti na realizaciji tog projekta planirane iduće godine, nisu precizirali, no valja se nadati da će nekakvih pomaka biti. Možda ne baš i građevinske dozvole, koja je po najavama iz 2017. trebala ugledati svjetlo dana još lani, ali i dolazak do lokacijske bio bi velik korak ka parku od 3,5 hektara različitih sadržaja. Zamišljen je na zelenoj površini između vrtića i škole, vodocrpilišta i pruge, a osim dijela za građane, trebao bi, prvi u Karlovcu, imati i park za pse.

Realizacija je, inače, planirana u fazama, a to znači da će trajati godinama pa će najmlađi karlovački kvart na park još (poduže) čekati.(KAportal)