Aktualno Županija

Karlovčanka vozi bez dozvole i ne poštuje znakove policije – “nepopravljivoj” 34-godišnjakinji izrečena zatvorska kazna

Vožnja u pijanom stanju mogla je i gore završiti za 52-godišnjeg vozača koji je išao županijskom cestom u Gornjem Taborištu kod Slunja, pa onda i sletio s kolnika i završio u grabi. Srećom je, javlja policija, zadobio tek lakše tjelesne ozljede a i alkotest je pokazao u čemu se radi. Vozio je s 2,21 promilom alkohola u krvi.

Međutim, on nije “zvijezda” proteklog vikenda u policijskom aspektu nesavjesnih vozača. Neslavna titula pripada 34-godišnjakinji koja je jučer vozila u Karlovcu iako nema vozačku dozvolu dok se pritom nije ni zaustavila na znak ovlaštene službene osobe – policajca.

– Utvrđeno je da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, ona je uhićena i danas 18. studenog uz optužni prijedlog privedena na nadležni Općinski sud gdje joj je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora od 8 dana i novčana kazna u iznosu od 3.300 kuna, kažu u policiji.

Proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 260 prekršaja među kojima se 17 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 92 na brzinu, 29 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 14 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. (KAportal.hr)