Aktualno Županija

Karlovčanin na Kamenskom udario srnjaka – sudu trebalo skoro šest godina da mu dosudi odštetu od lovačkog društva

Lovačka udruga Karlovac morat će isplatiti 7.000 kuna odštete jednom Karlovčaninu, kao i troškove postupka od 9.500 kuna zbog štete koju je njegovom Audiju prouzročio srnjak, na kojega je naletio na Kamenskom. Nezgoda se dogodila prije gotovo šest godina, a vlasnik vozila tek sada je dobio nepravomoćnu presudu na Općinskom sudu u Karlovcu.

Iz Lovačkog društva su se branili kako je vozač prebrzo vozio jer je životinja nakon udarca bila predaleko odbačena, pa su zato tako nešto zaključili, kao i nije obratio pozornost na prometni znak koji upozorava na moguću divljač na cesti.

Iz iskaza tužitelja proizlazi da se kretao brzinom oko 50 km/h kada mu se ispred vozila našao srnjak koji mu je došao s desne strane i kad ga je udario vozilom odletio je u grabu desno od ceste. Pozvao je policiju koja je utvrdila da nije bilo tragova kočenja a obzirom da nije brzo vozio, uspio je odmah stati ali ipak je udario u srnjaka. Nije bio pod utjecajem alkohola.

Kaže da mu je na vozilu bila oštećena maska koja je iskočila iz ležišta, hauba koja se nije mogla otvoriti, da je otpao dio plastike, bila je oštećena maska kod blatobrana i savinuta registracijska tablica.

Sud je zaključio da na mjestu nezgode nije bilo ograničenje od 50 km/h već 90 km/h, a također su naveli kako znak “divljač na cesti” nije vrijedio na mjestu događaja, jer je postavljen 300 metara prije. Vještak je, naime, dokazao da je vozač vozio brznom d 67 km/h. (KAportal)