Aktualno Županija

Devastacija na Mrežnici: Par metara od divljeg deponija netko “zabetonirao” znak zabrane za pse – smetaju mu psi ali ne i smeće?!

Svake godine nakon ljetne sezone na rijeci Mrežnici zamijete se različite devastacije. Krajem ljeta urušio se velik dio Kaurovog slapa pod teretom velikog broja kupača, a obale rijeke sve se više urbaniziraju. Niču nove ograde, novi „građevinski“ objekti, a na samoj obali u Mrežničkim Poljicama naišli smo i na postavljeni znak zabrane pristupa psima.

Kako doznajemo od mještana ovaj znak postavljen je usred najvećih vrućina. Lokalno stanovništvo, kojem je sve više ograničen pristup rijeci na kojoj su odrasli, a mnogi i ostarjeli, pita se tko to, zašto i s kojim pravom na lokaciji koja nije javno kupalište, brani osvježenje psima ljeti, ali i općenito pristup vodi kroz cijelu godinu.

U dugoreškoj gradskoj upravi upitali smo je li znak postavio Grad i zašto?
Gradski pročelnik zadužen za prostorno uređenje Mladen Rakočević odgovorio je kako znak nije postavio Grad već da je očito riječ o samovolji pojedinaca, moguće vlasnika tamošnjih vikendica, koju bi kao i niz drugih neprihvatljivih radnji valjalo regulirati donošenjem nove zakonske regulative.

Vjerujemo da će ovaj znak od strane Grada i njegovih službi biti uklonjen što prije, a svakako se zalažemo da se napokon pravilnicima uredi ponašanje na Mrežnici, kad već nismo pedeset godina uspjeli dobiti zaštitu kakvu zaslužuje da bude Park prirode ili Regionalni park.(KAportal)