Aktualno Županija

Dok Karlovčani čekaju na prvo kino, Duga Resa je dobila novo 3D u rangu sa Cinestarima – večeras hrvatska pretpremijera crtića Frozen 2

Dok Karlovčani još uvijek čekaju na svoje jedino kino, Dugorešani od danas projekcije mogu gledati u 3D tehnologiji, a zahvaljujući sinergiji Pučkog otvorenog učilišta, Grada te tvrtke Radar s brendom Kino.hr i izvođačem iz tvrtke Prahin, najnoviji filmski hitovi će u dugoreško kino stizati istovremeno kad i u kina diljem planete.

Ovo je, naime, danas rečeno na predstavljanju dugoreškog 3D kina koje se udomaćilo u zgradi Učilišta. Dosad je u nju uloženo oko 2,7 milijuna kuna, a modernizacija se nastavlja tako da će mala Duga Resa uskoro imati dvoranu kakve se ne bi posramio niti Cinestari ili neki drugi kino lanci u svijetu.

– Još 2018. godine smo na natječaj Ministarstva kulture kandidirali projekt kina i dobili 300 tisuća kuna, pa uz pomoć Karlovačke županije s 10 tisuća kuna krenuli u posao. Preostali iznos je osiguran iz gradskog proračuna i vlastitih sredstava, rekao je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Igor Črnugelj dodavši kako je ukupna investicija u 3D kino bila oko pola milijuna kuna s PDV-om. Projekcije počinju s hitom Snježno kraljevstvo 2, te će do kraja godine u Dugu Resu doći još sedam hit filmova.

Po riječima gradonačelnika Tomislava Boljara, ovo je kontinuitet ulaganja u POU još od 2013. godine tako da je renovirano predvorje, kompletna zgrada, pozornica i scenski dio, kao i tehnički dio. Šlag na tortu je službeno otvaranje 3D kina.

– Sljedeće godine planiramo u nastavak projekta i to klimatizaciju i izmjenu stolica, tako da će Duga Resa imati sve što imaju i zagrebačke Cinestar dvorane. Želimo nastaviti u tom smjeru i u sljedećoj godini u ovom prostoru planiramo oko 120 raznih manifestacija, od kino predstava, koncerata i kazališta. Pozivamo sve, pa i Karlovčane da dođu kod nas u kino, a jednog dana, poručio je Karlovčanima, i vi ćete dobiti 3D kino, rekao je Boljar.(KAportal)