Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U nekim dijelovima Hrvatske temperature će se spustiti na -10 stupnjeva, snijeg i u nizinama

snijeg

VAKULA NAJAVIO KIŠU, SNIJEG, NEVERE I OLUJNU BURU!

Pred nama je tjedan pun promjena. Već je vikend donio znatno zahladnjenje i temperature blizu nule, a isto će se nastaviti početkom tjedna.
Kako je najavio Zoran Vakula u vremenskoj prognozi za HRT, danas će biti oblačno i kišovito, osobito na Jadranu gdje će prevladavati jugo, a krajem dana na sjeveru i jaka, ponegdje i olujna bura. U dijelovima zemlje u ponedjeljak s očekuje i snijeg, posebno u gorskim predjelima gdje ga može pasti do 20 cm.

Najhladnija će biti sredina tjedna kad će jutarnja temperatura u mnogim mjestima biti oko -5°C, a u gorju i -10°C. Osim toga, česta će biti magla u nizinama kopnene Hrvatske dok će sunčano prevladavati u gorju i na Jadranu. Do četvrtka se očekuje slabljenje bure i ponovni porast temperature. Osim porasta Celzijevaca kraj tjedna donosi južinu, a time i kišu, piše HRT.
Oblačno, kišovito i u većini krajeva vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas.

U unutrašnjosti će uz zahladnjenje kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorju te Međimurju i Hrvatskom zagorju, a poslijepodne i u ostalim kopnenim predjelima.
Oborina će lokalno biti obilna u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te osobito na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji gdje su moguće nevere. Vjetar u unutrašnjosti umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u gorju još prijepodne jugozapadni. Na Jadranu će jako jugo na sjevernom i srednjem dijelu poslijepodne okrenuti na jugozapadnjak pa na buru koja će u noći jačati.
Najniža jutarnja temperatura od 1 do 5, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna uglavnom od 4 do 9 na kopnu te između 14 i 18°C na obali i otocima. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Grad Ogulin i ove godine osigurao uskrsnice umirovljenicima

OgPortal

Skijanje na Bjelolasici u ožujku

OgPortal

Prezentiran Program POS-a u Ogulinu

OG Portal

U šumskom predjelu pronađena jedna mrtva i jedna ozlijeđena muška osoba

OgPortal

Oštre optužbe iz Vukovara, Penava tvrdi: Iza napisa o aferama stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a

OgPortal

Vrhovni sud povećao kaznu Marinu Kameničkom zbog udesa na Ilici, odmah mora u Remetinec!

OgPortal