Sjeverna Koreja prijeti: Na SAD-u je izbor ‘božićnog dara’

Sjeverna Koreja objavila je da “potpuno ovisi o SAD-u koji će božićni dar odabrati”. Bilo je to prikriveno upozorenje te nuklearno naoružane zemlje Washingtonu.

Ri Thae Song, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova, rekao je da kraj ove godine označuje kraj razdoblja koje je zemlja odredila za SAD, u izjavi koju prenosi državna novinska agencija KCNA.

– Dosadašnji potezi Washingtona nisu drugo do budalasti trik smišljen da zadrži DPRK u dijalogu kako bi to iskoristio za političku situaciju i izbore u SAD-u – rekao je Ri Thae Song upotrijebivši službeno ime Sjeverne Koreje – DPRK (Demokratska Narodna Repubika Koreja).

Stručnjaci i južnokorejski mediji izjavu vide kao prijetnju da bi Sjeverna Koreja mogla ukinuti svoj moratorij na nuklearne pokuse te pokuse s projektilima duga dometa.

Pregovori su stali nakon neuspješna sastanka na vrhu američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong Una u veljači u Vijetnamu.

Dvije strane nisu se mogle složiti o sljedećem koraku radi ublažavanja napetosti, a Sjeverna Koreja otad je u more ispalila više projektila kratka dometa. (hrt.hr)

Facebook Comments