Trump potpuno pobjesnio nakon što je vidio spornu snimku: ‘Trudeau je dvoličan!’

VELIKA DRAMA NA NATO SUMMITU

Američki predsjednik Donald Trump, koji sudjeluje na NATO summitu u Londonu, bijesno je reagirao na snimku u kojoj se nekolicina svjetskih čelnika, uključujući Justina Trudeaua, Borisa Johnsona i Emmanuela Macrona, šale na njegov račun.
Kanadskog premijera nazvao je dvoličnim, a potom otkazao novinsku konferenciju i time skratio svoju nazočnost na summitu svjetskih lidera.

Trump je pritom odgovarao na upit novinara o snimci na kojoj se prvi čovjek Kanade šali govoreći o njegovoj eksplozivnoj 52-minutnoj pressici na kojoj je žestoko napao francuskog čelnika.
Sky News javlja, pozivajući se na izjavu svoga dopisnika, da Trump vjerojatno neće održati planirano obraćanje novinarima danas polsijepodne te će se čim prije vratiti u Washington.

Odgovarajući na upite u srijedu poslijepodne, Trump je Trudeaua nazvao dvoličnim sugerirajući da su sinoćnje izjave rezultat frustracija u kanadi što Sjedinjene Države traže od te zemlje veći doprinos NATO-u, prenosi Independent.

– Iskreno, mislim da je Trudeau dobar momak. Ali činjenica je da on ne plaća 2% i mislim da nije sretan zbog toga. Morao bi plaćati 2%. To je Kanada, oni imaju novaca i sugran sam da nije sretan što sam ga prozvao zbog toga.

Istaknuo je u kratkom razgovoru s novinarima da će se nakon susreta s danskim čelnicima vjerojatno vratiti u Washington. Našalio se s novinarima rekavši:

– Hoćemo li pričati o Grenlandu? Što mislite? Ta vam je baš dobra, rekao je.

Podsjetimo, kanadski premijer Justin Trudeaua, francuski šef države Emmanuel Macron, nizozemski čelnik Marka Rutte i domaćin Boris Johnson u Buckinghamskoj palači u Buckinghamskoj su palači sinoć snimljeni u opuštenom razgovoru.

Očito je da nisu bili svjesni da ih netko snima, kada se Johnson okrenuo Macronu, koji je okrenut leđima, i pitao ga: ‘Čekaj malo, zbog toga si kasnio?, a potom je Trudeau odgovorio umjesto njega.

– Kasnio je zbog njegove konferencije za novinare koja je trajala 40 minuta, rekao je Trudeau. Potom Macron krene nešto pričati, ali pošto je okrenut leđima kameri pa ostaje nepoznato što je rekao.

Snimka se zatim prekida i ponovno počinje usred drugog razgovora. Ponovno Trudeau objašnjava: ‘Samo se vidi kako se članovima njegova tima čeljust spušta do poda, rekao je gestikulirajući. Iako nije poznato o čemu pričaju, britanski mediji složni su kako tema razgovora nije mogao biti nitko drugi do Donalda Trumpa. (jutarnji.hr)

Facebook Comments