Aktualno Županija

Sve po starom: Natječaji još traju, a pročelnici se znaju – županijsko zdravstvo preuzima bivša pomoćnica ministrice Maja Vučinić – Knežević?

Iako natječaji za pročelnike tri županijska upravna odjela još traju, već se uveliko barata imenima onih koji će ta radna mjesta popuniti. Natječaji za upravne odjele za financije i zdravstvo su pri kraju, jučer je bilo testiranje kandidata, a onaj Odjela za gospodarstvo je ponovljen i otvoren do subote, 7. prosinca. Međutim, baš kao i kod prijašnjih natječaja za županijske i gradske pročelnike, te direktore gradskih tvrtki – sve je već poznato, a Karlovačka županija će dobiti tri pročelnice. Podsjetimo, jučer smo pisali o navodnim nepravilnostima u prvom natječaju, a tekst možete pročitati OVDJE…

Kako doznajemo, na čelo Upravnog odjela za financije doći će sadašnja zaposlenica u županijskoj upravi, doduše, u drugom upravnom odjelu, a onaj za gospodarstvo će preuzeti trenutna zaposlenica u Gradu Karlovcu.

No, svakako javnosti najpoznatija je buduća pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo. U političkim kuloarima se već odavno šuška da na to mjesto dolazi Maja Vučinić – Knežević, dugogodišnja ravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor, a u mandatu Plenkovićeve Vlade od 2016. pomoćnica ministrice za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku.

Na čelu tog Ministarstva do srpnja je bila također Karlovčanka Nada Murganić, dok je Vučinić – Knežević razriješena na sjednici Vlade u listopadu, s posljednjim danom tog mjeseca.

Vlada je takvu odluku donijela na zahtjev same Vučinić – Knežević, a hoće li radno mjesto u ministarstvu doista zamijeniti onim pročelničkim u Karlovačkoj županiji, trebalo bi biti poznato za desetak dana.(KAportal.hr)