Nestvarne snimke iz Slovačke, vatra i dalje guta višekatnicu, najmanje petero mrtvih

VIDEO – STRAVIČNA EKSPLOZIJA UNIŠTILA ‘POLA’ ZGRADE!

Najmanje pet osoba na mjestu je ostalo mrtvo, a više je ozlijeđenih, u stravičnoj eksploziji koja se u petak dogodila u slovačkom gradu Presovu.

Prema prvim informacijama došlo je do eksplozije plina u kojoj je uništen čitav kat jedne stambene dvanaesterokatnice. Urušili su se krov i unutarnje stubište.
Kako navodi agencija Reuters, na terenu je barem 85 vatrogasaca i spasitelja, a još se ne zna je li broj žrtava konačan.

Gradonačelnica ovog slovačkog grada od 90 tisuća stanovnika, Andrea Turcanova, izjavila je kako se radi o najvećoj tragediji u posljednjih 50 godina.

Kako navodi portal Russia Today, najmanje jedna osoba smrtno je stradala prilikom skoka s balkona na kojem je bila zarobljena. Navode izjave očevidaca koji tvrde kako su se nakon eksplozije začule dodatne, manje detonacije uslijed kojih su se tresli prozori na okolnim zgradama, a stanovnici grada vjerovali su da je riječ o potresu.

Isti izvor navodi kako je zbog straha od daljnjeg urušavanja zgrade evakuirana i obližnja škola. Policija je ogradila široko područje oko mjesta nesreće. (jutarnji.hr)

Facebook Comments