‘Predsjednica će trebati kamion kolača koje će nositi svojim prijateljima’

Bivši ministar unutarnjih poslova i predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, SDP-ov Ranko Ostojić gostovao je u N1 Studiju uživo. Osim slučaja nigerijskih studenata i problematike vezane za ilegalne migracije, osvrnuo se i na izjavu ministra Olega Butkovića kako je koalicija HDZ-a i HNS-a “živa žalost”.

“Moram se složiti s ministrom Butkovićem, sve je to živa žalost i mislim da je vrijeme da im se kaže ‘ajde bok’. Sve je to živi očaj”, rekao je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je kazao da se neće pridrudružiti zahtjevu SDP-a o opozivu ministrice Blaženke Divjak jer – sve što dolazi od SDP-a je pogrešno. Ranko Ostojić smatra kako iza toga stoje neki drugi interesi.
“Pravo pitanje je što će on za to dobiti. U velikom je problemu oko afere, vidi se koliko je izdavanje kućica interesno vezano, čovjek je pred ozbiljnim optužnicama. Uz svo naše sporo pravosuđe on zna da to u jednom trenutku mora doći na dnevni red”, objasnio je.

Osvrnuo s i na izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da će Bandiću, ako ga optuže, u zatvor nositi kolače.

“Mislim da će uskoro kupiti tvornicu kolača. Očito će imati kamion kolača koje će trebati nositi svojim prijateljima”, komentirao je pa dodao:

“Predsjednica države bi trebala biti stup, osoba koja je, između ostaloga, zadužena i za nacionalnu sigurnost. Rukovodi zajedno s premijerom, dijeli odgovornost za sigurnosni sustav, a spremna je nositi kolače onima koji budu osuđeni. Vidi se od kojeg temelja se gradi vlast. Očito je poruka vrlo jednostavna – ‘budi uz mene, ako bude trebalo ja ću ti nositi kolače, ali ne brini se, s obzirom da ja imam tu ingerencije, pomilovat ću te. Daj mi podršku pa ću to riješiti’.”

Ostojić je nezadovoljan policijom, koja još uvijek nije dala konkretan odgovor kako su nigerijsku studenti završili u kampu u Bosni.

“Želim decidirane odgovore od strane policije, smatram da svaka priča ima svoje lice i naličje i poslao sam zahtjev policiji. Tijelo koje bi čvrstim dokazima trebalo opravdati određeno ponašanje nije sposobno već danima odgovoriti kako su oni završili tamo. Da ne znaju je krasan odgovor. Treba provjeriti činjenice i dati čvrste dokaze”, istaknuo je.(N1)

Facebook Comments