Indija: Silovatelji zapalili žrtvu jer ih je prijavila, umrla je

Indijka koju su pretukli i zapalili muškarci optuženi da su je silovali preminula je zbog srčanog zastoja, objavio je glasnogovornik bolnice Safdarjang u New Delhiju.

– Dragan Nikolić: Položaj žena u Indiji – video

23-godišnjakinja je napadnuta i zapaljena u četvrtak u okrugu Unnao u pokrajini Uttar Pradesh. Bila je na putu prema susjednom gradu i saslušanju u slučaju kojeg je prošle godine podnijela protiv dva muškarca, optužujući ih da su je silovali. Prvo je primljena u lokalnu bolnicu, pa helikopterom prebačena u New Delhi. Zadobila je opekline na 70 posto tijela, otkrio je doktor Shalabh Kumar koji ju je liječio.

Uhićena su petorica muškaraca koje je navela u svojoj izjavi policiji. Među njima su i imena dvojice optuženih za silovanje. U izjavi je navela kako su je tukli i zapalili, prenosi televizija NDTV. Usprkos strožim zakonima i mjerama potaknutih grupnim silovanjem i smrću mlade žene na autobusu u indijskoj prijestolnici krajem 2012., velik broj takvih slučajeva i dalje se događa u Indiji.

Tjedan dana prije slučaja u Unnaou, u blizini Hyderabada 27. studenoga je silovana i zapaljena 27-godišnjakinja. To je pokrenulo prosvjede diljem Indije. Policija je objavila kako su četvorica optuženih za taj slučaj ustrijeljeni u petak dok su pokušali pobjeći iz pritvora. Prema posljednjim podacima vlade, u Indiji je 2017. silovano 33 tisuće žena. (hrt)

Facebook Comments