Aktualno Županija

Grabar Kitarović u Karlovcu otkrila koliko će potrošiti na kampanju – pola prikupljeno donacijama, pola dao HDZ

– Do sada smo u kampanji potrošili 2,3 milijuna kuna a od toga smo donacijama skupili 1,2 milijuna kuna, ostalo je pokrila stranka. Ne znam koliko ćemo potrošiti do kraja, ali bit ćemo skromni i svakako ćemo ostati u onim limitima koji su zakonski propisani za kampanju, rekla je Kolinda Grabar Kitarović u Karlovcu prilikom današnje predizbornog obilaska grada.

Kandidatkinju i aktualnu predsjednicu Hrvatske novinari su pitali o nesreći u kojoj je njezin autobus udario osobni automobil.

– Apsolutno nisam znala da je autobus udario automobil, inače bih odmah reagirala a postoje i posebni procesi za štićene osobe. Tek sam sinoć saznala da se to dogodilo i da sam znala, zaustavila bih autobus i vidjela kako su osobe u automobilu, jer mi je najbitnije zdravlje ljudi, kaže Grabar Kitarović te dodaje kako bi u tom slučaju i ostavila nekoga da rješava pitanje osiguranja i svega ostalog.

Po saznanju da je posljednje vozilo u koloni zvalo policiju, odnosno da su znali za nesreću, Grabar Kitarović je rekla da im je prenijela svoje nezadovoljstvo. Ostalo je nedorečeno je li autobus i dalje vozi isti vozač koji je udario u automobil s obitelji, no iz predsjedničinih riječi izgleda da je i dalje za volanom.

– Vozač je vozio prema nalogu policije, dakle ne vidim razloga zašto bi on…, kazala je Grabar Kitarović koju je u tom trenutku ekipa iz njezinog protokola – prekinula.

Svoj je današnji obilazak predizborna povorka kandidatkinje HDZ-a započela na Rakovcu gdje je obišla gradilište Centra Nikole Tesle. Potom je obišla korisnike Doma umirovljenika Sv. Antun te održala predizborni skup u karlovačkom gradskom kazalištu Zorin dom.(KAportal)