Aktualno OG sada Ogulin

Likvidacija trgovačkog društva Poduzetnička zona izazvala oštru raspravu “ispod pojasa” sa teškim riječima!

Odluka je prihvaćena sa 10 glasova za i 6 protiv.

Prijedlog Odluke o pokretanju postupka prestanka i likvidacije trgovačkog društva Poduzetnička zona Ogulin, prihvaćen je danas na sjednici Gradskog vijeća, uz obrazloženje gradonačenika Dalibora Domitrovića, koji je rekao:
“Razlog je isključivo u visokim troškovima funkcioniranja društva, oko 800 tisuća izdvajalo se za materijalne troškove i oko 300 tisuća za održavanje vojarne na Poredicama. To je puno, s obzirom da se većina poslova obavljala u gradskoj upravi. To ne znači i gašenje zone kao zone”-rekao je gradonačelnik, dodavši da će se sve odvijati kao i prije, ali uz veliku uštedu.

Tomislav Lipošćak  (HDZ) podjsetio je da je stvaranje zona poticala Vlada RH, te ponovio kako je zona od 2004. kad je osnovana,  vrlo korektno obnašala svoju funkciju. Pitao je da li nedavno raspisani natječaji u gradu obuhvaćaju dio poslova koje su radili zaposlenici Poduzetničke zone i što će biti s njima.

“Imaju pravo javiti se na natječaje”-replicirao je Domitrović, napomenuvši kako ova gradska vlast neće raditi na “uhljebljivanju” i kako su svi natječaji javno objavljeni u nekoliko navrata.

Lipošćak je inzistirao da mu se dostavi detaljna analiza gašenja zone, što može, poručio mu je gradonačelnik, zatražiti na Aktualnom satu ili po Zakonu o pravu na pristup informacijama.

Ljiljana Gračanin (SDP) podjsetila je Lipošćaka da tvrtke imaju troškove, ali je cilj da oni budu što manji, te se zbog toga i provode ovakve mjere.

“Ovo je još jedan “biser” sadašnje vlasti”-poručio je pak Milan Sabljak (HDZ) i rekao da cilj nije ušteda, nego nešto drugo. To je udar na gospodarstvo, rekao je Sabljak.

“Vi ne znate što je amortizacija, a što materijalni troškovi. No, vaše je pravo kao vijećnika da komentirate”-poručio mu je, pak, gradonačelnik Domitrović, pobrojavši broj novozaposlenih u gradu, broj poduzeća i popunjenost zone. Takvim će se “udarima” rekao je, baviti i dalje!

Uslijedilo je još niz prepucavanja na relaciji oporba-vladajući, na temu zapošljavanja sa stranačkim iskaznicama, a Momir Jakšić (SDP) podjsetio je Sabljaka na jednog od bivšeg direktora zone Josipa Jakovčića, koji je očito opstruirao rad zone, u koju je došao kao “uhljeb” nakon završenog mandata župana.

“Incrementum nas je dobro koštao, zemljište su rezervirali, a ništa nisu radili”-oštro je reagirao Zlatko Mrvoš, dodavši da je zona do 2017. bila prazna.

Odluka o pokretanju postupka prestanka i likvidacije trgovačkog društva Poduzetnička zona Ogulin, kao što se iz rasprave moglo i naslutiti, prihvaćena je sa 10 glasova za i 6 protiv.