Aktualno Županija

Za radnički Karlovac: Projekt HŽ-a je prilika i za lokalnu vlast, ne iskoristi li ju – vlast treba smijeniti i prije ’21

– Vladin i HŽ-ov projekt obnove postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac je prilika i za lokalnu, karlovačku vlast.

Ako ju ne zna ili neće iskoristiti, vlast treba smijeniti i prije 2021., poručio je Dimitrije Birač iz NL Za radnički Karlovac.

Pozivajući se na članak KAportala, podsjetio je da je dovršenje projekta planirano do 31.12.2023., a da uključuje, osim obnove starog i izgradnje novog kolosijeka, na dionici od Hrvatskog Leskovca do Karlovca i izgradnju 7 podvožnjaka i nadvožnjaka, modernizaciju svih prijelaza, ugradnju modernog sigurnosnog sustava, te rekonstrukciju svih kolodvora i stajališta.

– Posebno smo zapazili ideju predsjednika uprave HŽ Infrastrukture koji je rekao: „U Karlovcu razgovaramo s Gradom o ideji da zgradu pored glavne preuredimo u željeznički muzej i nadamo se da ćemo u tome uspjeti.“ Od svih pitanja koja se tiču ovog infrastrukturnog projekta, najrealnija suradnja HŽ Infrastrukture i Grada stvarno bi mogla biti u kontekstu rekonstrukcije same zgrade i okolnog zemljišta.

Međutim, ne slažemo se s idejom izgradnje željezničkog muzeja. Smatramo da, nažalost, takva ideja pokazuje kako nedostatak vizije i kreativnosti, tako i potpunu pasivnost lokalne politike. Uz postojeće stanje vlakova, posebno onih koji voze i na relaciji Karlovac-Zagreb, izgradnja željezničkog muzeja zvuči kao dobar vic. Istovremeno, vjerujemo da bi takav potez dodatno umrtvio ovaj dio grada.

No, isto tako smatramo da je spremnost koju je poduzeće HŽ Infrastruktura pokazalo za razgovor s Gradom, zapravo odlična prilika za lokalnu politiku da se detaljnije i konstruktivnije pozabavi s problemom željezničkog kolodvora u kontekstu razvoja grada, ali i u kontekstu gradske četvrti Banija.

Naime, ovo je prilika za gradsku politiku da razradi analizu sveobuhvatnije rekonstrukcije željezničkog kolodvora iz perspektive potreba društvenog razvoja Karlovca, pa možda čak i da se razmisli o ideji spajanja željezničkog i autobusnog kolodvora. Uz još poneki sadržaj u glavnoj i sporednim zgradama, željeznički kolodvor bi mogao dobiti dodatne funkcije, a zgrada i njen prostor bolje iskoristiti. Također, sam ulaz u Karlovac mogao bi se pozitivno izmijeniti, dok smo sad u situaciji da gledamo oronule hale HŽ-a i njegove teretne kompozicije prije nego dođemo do mosta na Kupi. I konačno, nužno je razmisliti o svemu tome radi revitalizacije Banije.

Lokalna vlast, na čelu s Gradonačelnikom mora se u budućnosti aktivnije uključiti u projekt obnove željezničke zgrade. Ali da bi to mogla, najprije mora znati koji su njeni interesi ovdje, odnosno koji su društveni interesi Karlovca. Razradom tih interesa ona može postati aktivni sudionik u razgovoru s HŽ-om, a ne da samo pasivno pozdravlja bilo koju inicijativu koja dolazi financiranjem iz EU-fondova i raznih partnerstava – pravdajući to sve da je za boljitak Karlovca.

Dakle, za početak je nužna analiza od strane lokalne politike o tome kakav ulaz u Karlovac ona želi, kojim sredstvima i politikama, u okviru rekonstrukcije željezničke infrastrukture, ona može pridonijeti revitalizaciji Banije, i konačno kako može pomoći da se i cestovni i željeznički promet u Karlovcu poboljšaju. Lokalna vlast mora iz svakog vladinog projekta (neovisno je li ovaj potpisan u predizborno vrijeme ili nije), izvući najbolje u odnosu na karlovačke interese.

A ako to ne može ili neće, onda je treba smijeniti i prije lokalnih izbora 2021., navodi Birač u priopćenju.

KAportal.hr