Aktualno Županija

Badovinac od Mandića traži odgovore o “slučaju kombi”, sumnja i u zastrašivanje Karlovčanke koja je objavila fotografije

Građanski aktivist i bivši gradski vijećnik Nikola Badovinac nije zadovoljan odgovorom direktora Zelenila Tomislava Vukelića, odnosno objašnjenjem zašto je kombi gradske tvrtke korišten za obilaske izbornih mjesta u Karlovcu 22. prosinca u prvom krugu predsjedničkih izbora.

Podsjetimo, koristio ga je referent za mjesnu samoupravu Željko Šafar, inače gradski zaposlenik, a u objašnjenju direktora Zelenila stoji da je kombi iznajmljen Gradskom izbornom povjerenstvu za potrebe izbora. Tekst možete pročitati OVDJE…

U otvorenom pismu gradonačelniku Badovinac sad pita Damira Mandića zar mu nije nelogično da Izborno povjerenstvo treba kombi s 8 – 9 sjedećih mjesta na dan izbora?

– Zašto službeno vozilo Grada Karlovca nije dovoljno za obilazak terena? Bilo je izbora i izbora kako su se na razne načine koristila vozila gradskih tvrtki na dan izbora (neka i u pretkampanji), a sve kako bi pomogli stranci na vlasti da ostvari što uspješniji izborni rezultat. Netko je, prema svim važećim zakonima, normama i pravilima RH, a u konačnici u skladu s našim Ustavom, slučajno primijetio anomaliju korištenja kombija gradske tvrtke na dan izbora te na neki način to sve slučajno i evidentirao, kaže Badovinac.

Dodaje da kako već zna da će se gradonačelnik ograditi i uputiti ga na Gradsko izborno povjerenstvo da s njima rješavam svoja pitanja.

– Vi ste prvi čovjek grada (neki kažu da niste) i smatram da bi trebali štititi interes grada i stanovnika bez obzira na političku pripadnost i dati mi odgovor; je li moralno na ovakav način „švrljati“ kombijem gradske tvrtke za vrijeme izbora? Nije li to malo prozirno i daje lošu sliku te nameće puno dodatnih pitanja? Pozvao bi i institucije da provedu istragu jer je netko poslao policiju osobi koja je slučajno primijetila anomaliju korištenja kombija gradske tvrtke. Policajac je želio ući na privatan posjed bez naloga, a došao je u jako kratkom vremenu nakon što su snimke i fotografije javno objavljene. Vraćamo li se u neko mračno doba zastrašivanja!? Molim hitnu istragu te da se o tome obavijesti javnost. Gradonačelniče morali bi se uključiti u traženje istrage kako bi zaštitili stanovnike grada Karlovca od ovakve vrste zastrašivanja! Smijete li vi to, pita se Badovinac.

Isto tako, navodi da je gospodin Vukelić izjavio sljedeće:
„Nažalost, moramo odgovarati i na ovakva provokativna pitanja, ali očito da navedeni nemaju prave informacije koje su mogli dobiti i direktno od nas da su zatražili.“ Izjavili ste neistinu! Već taj dan (22.12.2019. u 10:14) sam poslao upit na službenu Facebook stranicu tvrtke Zelenilo o ovom slučaju. Poruka je viđena, ali do dan danas nisam dobio odgovor. Čemu imate stranicu, ako ju ne znate koristiti?

– Uz svu vašu (mislim na stranku kojoj pripadate) angažiranost u gradu, zapošljavanja preko veze, dodjeljivanja poslova preko veza, kupovanja pojedinaca, višegodišnjeg manipuliranja životima u Karlovcu, stvaranja sustava ovisnosti o vama, vi ste izgubili prvi krug izbora u Karlovcu. Matematika su brojke i pokazuju čistu situaciju, Karlovac je „crven“! Višegodišnja strahovlada je uzdrmana i uživat ću u nedjelju kada opet izgubite na izborima! Vaša politika isključivosti dolazi na naplatu. Karlovac nije samo vaš već grad svih nas koji tu živimo, a vi ste to odavno zaboravili. Poručio bi nešto i gradskoj organizaciji SDP-a grada Karlovca koja ne postoji; Počnite postojati! Stanovnici grada Karlovca, ako na izborni dan primijetite vozila gradskih tvrtki, evidentirajte to u skladu s važećim zakonima RH te pošaljite nekome tko to može plasirati dalje, piše još Badovinac. (KAportal.hr)