Aktualno Županija

Novom hrvatskom predsjedniku najviše glasova i u Karlovcu, HDZ-ova kandidatkinja bolji rezultat ostvarila u županiji

Po običaju najduže su se čekali rezultati izbora iz Karlovca, koji što brojem biračkih mjesta, ali još više “kilometražom” na kojoj su rasuta izbornim komisijama daje zadatke istovjetne onima u puno većim gradovima.

Dodatni problem je drastična razlika između rezultata na manjim biračkim mjestima i onih u najvećim gradskim četvrtima pa je za razliku od mnogih gradova gotovo nemoguće procijeniti rezultate nakon objave prvih obrađenih podataka – štoviše, ne može se to gotovo do pred sam kraj, jer kada je bilo obrađeno već 75% biračih mjesta Kolinda Grabar-Kitarović imala je solidnu prednost od oko 600 glasova viška, no potom se ista počela ubrzano topiti, a Milanović je u prednost prešao pri 88 obrađenih mjesta od 94 i kako su pristizali rezultati iz najvećih biračkih mjesta ista je i dodatno porasla.

Na kraju, Karlovčani i Karlovčanke novom hrvatskom predsjedniku dali su 13.945 glasova, dok je dosadašnja predsjednica dobila 13.320 glasova.

Što se tiče ukupnih rezultata u Karlovačkoj županiji, više ih je dobila dosadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Za nju je glasalo 32.386 glasača i glasačica, dok je Milanović dobio 28.397 glasova.

Tek ukratko da ponovimo da je, dakle, Zoran Milanović od gradova najviše glasova dobio u Karlovcu i Ozlju, dok su u Dugoj Resi, Ogulinu i Slunju većinom glasali za dosadašnju predsjednicu. Ona je “osvojila” i daleko veći broj općina pa su za nju glasali u Bariloviću, Bosiljevu, Cetingradu, Draganiću, Generalskom Stolu, Josipdolu, Lasinji, Netretiću, Rakovici, Saborskom, Tounju i Žakanju, dok je Milanović više glasova dobio u Kamanju, Krnjaku, Plaškom, Vojniću i Ribniku.