Aktualno Županija

HDZ čestitao pobjedniku, analizirat će podbačaj u Karlovcu i rezultate u poplavljenim dijelovima gdje je dobio – Milanović

Nakon drugog kruga predsjedničkih izbora i pobjede kandidata ljevice Zorana Milanovića u Karlovcu, HDZ-ovci ne smatraju da je Karlovac “pocrvenio”.

Kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji rekla predsjednica GO HDZ-a Marija Jelkovac, razlika na strani SDP-ovog kandidata je minimalna, građani su pokazali volju, ovo je bila vrlo personalizirana kampanja pa su građani procijenjivali i na temelju osobnosti kandidata.

– Građani su dali svoj glas gospodinu Milanoviću, ja ne smatram da to znači da je Karlovac pocrvenio što zaključujem i temeljem svih rezultata iz prijašnjih izbora, a vidjet ćete i na sljedećim parlamentarnim izborima, kazala je Jelkovac.

Jelkovac je odgovorila i na novinarski upit vezan za rezultate izbora u dijelovima Karlovca koji su proteklih godina redovito poplavljeni. Naime, u prvom krugu izbora na Logorištu, Maloj Švarči i dva izborna mjesta u Mostanju kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović je ostvarila prednost, a nakon što je između dva izborna kruga Damir Jelić čak pokušao poentirati na tome da je Kolinda u Karlovcu bila 25 puta a Milanović jednom u mokasinkama, prednost građani daju – SDP-ovom kandidatu.

– Ovdje ne možemo gledati samo to što se ulaže u projekte, što se tiče Mostanja tu je sada ukupna situacija ali morate gledati rezultate po svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Svuda je povećanje izlaznosti i veći broj osvojenih glasova Zorana Milanovića, a isto tako u drugima je Kolinda Grabar Kitarović u odnosu na prvi krug jer je bila i veća disperzija kandidata.

Marija Jelkovac
Predsjednik Županijskog HDZ-a Damir Jelić pak smatra da je 70 posto utjecaja na rezultat imala personalna priča, 20 posto je poruka svim politikama, a tek 10 posto je poruka nama, jasna i nepatvorena.

– Euforija ljevica u Karlovcu i euforija desnice u Ogulinu, sami procijenite koliko je to realno, deset posto. Koliko je to ovdje nismo napravili te analize i ne možemo o tome razgovarati, kaže Jelić koji na novinarsko pitanje nije želio komentirati je li Andrej Plenković kriv za debakl Kolinde Grabar Kitarović i to sve na razinu – 20 posto. Rekao je analize nisu napravili i da je ovo nacionalna razina.

– Čestitamo pobjedniku i želimo svako dobro jer je to dobro za Hrvatsku, zaključio je Jelić dodavši da ispred županijskog HDZ-a može reći da premda su pobjednici, poraženi su. Smatra da izbori šalju poruku je li može biti bolje, a sigurno se može i mora.

Novom predsjedniku su čestitke uputili i predsjednici HDZ-a Ogulina, Slunja i Ozlja, te se zahvalili svim koji su izašli na izbore, a posebno glasačima njihove kandidatkinje.

KAportal.hr