Aktualno Županija

Referentica u Općini Generalski Stol krivotvorenjem krala općinski novac – lopovluk prijavio načelnik, sve istražuje DORH

Državno odvjetništvo istražuje sad već bivšu referenticu za opće poslove u Općini Generalski Stol, a nakon što je uhvaćena  sumnja se u krađu više desetaka tisuća kuna tijekom dužeg perioda.

Kako je moguće da u maloj Općini s malim proračunom službenica možda i godinama sebi uzima dio novca namijenjenih po proračunskim stavkama, pitali smo načelnika Alena Halara koji je i primjetio malverzacije te sve prijavio policiji, odnosno DORH-u.

– Zbog istrage koja je u tijeku ne mogu puno reći, osim da smo otkrili nelegalne radnje prilikom kontrole financijskog poslovanja, i sad je sve na Državnom odvjetništvu, rekao je za KAportal načelnik Halar.

Kaže da je on sam otkrio i prijavio da referentica radi za svoju korist krivotvorenjem dokumenata, no još nije utvrđen koji je period inkriminiranih radnji te za koliko je točno oštetila Općinu, pa je predmet na vještačenju.

Neslužbeno pak saznajemo da je potkradanje Općine bilo pomalo i naivno i teško da ovako nešto ne bi nikad izašlo na vidjelo. Referentica je, naime, krivotvorila dokumente o isplatama naknada za novorođenu djecu, ogrjev na koje pravo imaju korisnici socijalnog programa i slično, te taj novac, na osnovi lažnih papira, uzimala za sebe. Kad se saznalo za lopovluk, suspendirana je s posla i predmet je, što nam je rekao i načelnik Halar, na Službeničkom sudu.

Općina je raspisala natječaj za to radno mjesto, ali zasad samo na određeno radno vrijeme. (KAportal.hr)