Više hitaca odjeknulo u središtu grada, ubijene dvije osobe. Očevici u šoku: ‘Tip koji je pucao bio je na motoru’

POKOLJ U SPLITU.

Prema neslužbenim informacijama, policija trenutno traga za dvjema osobama koje su iz centra Splita pobjegle u smjeru Marjana.

Policijske očevidne ekipe čekaju poziv s terena u zgradi PU Splitsko-dalmatinske. Još uvijek nisu pozvani da izađu na teren, što znači da situacija na terenu još uvijek nije sigurna.

Neposredno nakon pucnjave u centru Splita viđen je muškarac koji se udaljava s mjesta pucnjave, a u ruci nosi automatsku pušku.

Osim dvije osobe koje su smrtno stradale, prema izjavama svjedoka navodno je još najmanje jedna osoba ranjena.

– Prema prvim informacijama s terena, počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da, ako uoče osobu, odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem – poručili su iz splitske policije.

—————————————————————————

U samom starom centru Splita u subotu poslijepodne među stanarima je panika. Prve informacije su kako su dvije osobe ubijene iz vatrenog oružja te da jedan leži mrtav u Radmilovićevoj ulici, a drugi na samom Šperunu, piše Slobodna Dalmacija.

– Ja sam mislila da je pao s motora, ali rekla mi je susida da se čuo rafal prije nego li je pao na tlo. Drugi leži tamo u uličici. Kažu da je jedan upravo izašao iz zatvora gdje je bio zbog droge – uznemireno nam kaže stanarka.

Splitska policija još uvijek u 16,15 nije službeno izvijestila o događaju. Ubojica je navodno pobjegao u jednu od ulica trčeći, ali za sada nije poznato je li u međuvremenu uzeo kakvo prijevozno sredstvo.

Govori se i kako nije korišten pištolj već automatska puška.

Obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo te će dežurni zamjenik Žarko Štrbac izaći na očevid.

– Tip koji je pucao bio je na motoru i pobiga je put Varoša, čula su se dva rafala, 60-ak metaka – kazao nam je jedan od očevidaca ubojstva. (jutarnji.hr)

Facebook Comments