Kritičarima Beljakova istupa o Udbinim likvidacijama prijete izbacivanjem

VERBALNI DELIKT U HSS-u: JUTARNJI U POSJEDU PRIJETEĆEG DOPISA VRHA STRANKE.

Nemiri u Hrvatskoj seljačkoj stranci ne stišavaju se. Nakon što je prošli tjedan nekoliko predsjednika lokalnih organizacija HSS-a pozvalo Krešu Beljaka da odstupi s mjesta čelnika stranke zbog objave tweeta u kojemu odobrava udbaška ubojstva, sada je došao odgovor vodstva.
Naime, Predsjedništvo HSS-a sastalo se u nedjelju i donijelo zaključak u kojemu upozoravaju da se javnim kritikama šefa stranke krši Statut HSS-a te predsjednike županijskih organizacija obavezuje da “neposlušne” upozore na to i izreknu im opomenu. Ako se ogluše, slijede sankcije za ljude koji su napisali objave, kao i za županijske čelnike koji su ih odbili opomenuti. Ovaj dopis potpisao je glavni tajnik HSS-a Željko Lenart koji nam je potvrdio njegovu autentičnost.

– Cilj je ove odluke upoznati predsjednike županijskih organizacija i članstvo na Statut. U središnjicu stranke nije došao niti jedan službeni dopis u kojemu bi se išta problematiziralo. Ovo nije nikakva naredba, ali treba poštovati odredbe Statuta i samo smo s time upoznali ljude. U HDZ-u su se morali obavezati da će samo unutar stranke raspravljati o stranačkim problemima – rekao je Lenart.

Budući da se u odluci Predsjedništva ne navodi što bi konkretno predstavljalo kršenje Statuta, glavnog tajnika pitali smo prijeti li se izbacivanjem iz HSS-a zbog problematiziranja tweeta u kojem Beljak odobrava ustaška ubojstva. Odgovorio je da se ne odnosi samo na to, nego na sve stvari koje se javno iznose o stranci, a trebale bi se problematizirati unutar nje.(jutarnji.hr)

Facebook Comments