Aktualno Županija

Na Županijskom sudu u Karlovcu počelo suđenje načelniku Općine Lasinja optuženom za silovanje – rekao da se ne osjeća krivim

Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je počelo suđenje Željku Prigorcu, načelniku Općine Lasinja u Karlovačkoj županiji optuženom za silovanje 37-godišnjakinje.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu još je u kolovozu 2018. godine, neposredno nakon što ga je žena prijavila, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Procijenili su da postoji osnovana sumnja da je 16. kolovoza 2018. godine iza 1 sat, u Lasinji, u prostorijama lokalnog Vatrogasnog doma, silovao ženu (37). Tereti ga se da je s ciljem zadovoljenja svojeg spolnog nagona, nasilno i protivno njenoj volji, odvukao iz toaleta preko stepeništa, do prostorije na polukatu. Bacio ju je na uredski stol, onemogućio joj da se brani te bez njenog pristanka sa njom imao spolni odnos.

Osnovana sumnja potkrijepljena je dokazima izuzetim u navedenoj prostoriji, a izuzeti su i tragovi biološkog porijekla. Odvjetništvu je predana i prepiska razgovora preko interneta koju su nakon te noći vodili oštećena i osumnjičeni. Okrivljeni je prilikom prvog saslušanja sve porekao. Rekao je da ga je ona svojim ponašanjem provocirala na seks ali da do toga nije došlo te da nema govora ni o kakvom spolnom odnosu, a osobito prisilnog. Izjavio je da je on obiteljski čovjek a ima člana obitelji kojem je potrebna skrb. Sud u Karlovcu je ocijenio kako je odvjetništvo opravdano podnijelo zahtjev za istražnim zatvorom, ali su mu ipak odredili blažu mjeru opreza. Dopustili su mu ostanak na slobodi uz zabranu prilaska oštećenoj te svjedocima.

Prigorac i dalje obnaša funkciju načelnika Lasinje na koju je došao kao kandidat HDZ-a, no nakon optužbe za silovanje je istupio iz stranke. Danas je pred Sudskim vijećem Županijskog suda kojim predsjedava sutkinja Elma Kaleb Mamić, rekao da se ne osjeća krivim.

Navodna žrtva nije došla na suđenje iako je bila pozvana, dok će svi svjedoci biti ispitani na sljedećoj raspravi. Optuženik će svoju obranu dati na kraju postupka. Suđenje će biti nastavljeno 18. ožujka.(KAportal)

KAportal.hr