Aktualno Županija

Vozio pod zabranom, krivudao cestom, pretjecao kolonu i bježao policiji pa još i odbio “puhati” – kažnjen zatvorom, novčano i zabranom vožnje

Kazna zatvora, novčana i dvogodišnja zabrana vožnje!

Sudski je to epilog za 47-godišnjaka koji je jučer bio prava opasnost na cesti i za sebe i za druge. I to ne prvi put: nakon što ga je policija uspjela uloviti – a bježao im je, pretječući one koji su mu smetali od Borlina do Dubovca – ispostavilo se da mu je kršenje prometnih propisa dobro poznato.

Sve je krenulo kada su karlovački policajci u Žumberačkoj ulici uočili vozilo gospićkih registarskih oznaka koje krivuda cestom.

– Nakon davanja zvučnih i svjetlosnih signala policije da se zaustavi, vozač je povećao brzinu kretanja i pretjecao kolonu vozila te ugrožavao sigurnost prometa ne vodeći računa o vozilima iz suprotnog smjera. Vozilo je policija zaustavila u Marmontovoj aleji, nakon čega je vozač pokušao vozilo ponovno staviti u pogon u čemu ga je spriječio policijski službenik. Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao 47-godišnjak i to za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom te je tijekom postupanja policije odbio alkotestiranje, izvijestila je PU karlovačka.

Utvrdili su da je 47-godišnjak višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist pa je vozač uhićen i danas priveden na nadležni Općinski sud. Tamo mu je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana, novčana kazna od 9.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na 24 mjeseca.

Nije jedini kojem poštivanje prometnih propisa nije jača strana. Danas je na sudu, istim povodom, završio još jedan “vozač”, ali prekršaji su mu bili manji pa je dobio blaže kazne.

– Policijski službenici Policijske postaje Karlovac su danas 24. siječnja na području Skakavca utvrdili da osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravlja 29-godišnjak. I ovaj vozač je uhićen i danas priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, navela je policija.(KAportal.hr)