Aktualno OG sada Ogulin

Proglašeni najbolji sportaši i sportski djelatnici za 2019. godinu

Održan 39. izbor i proglašenje najboljih u sportu Grada Ogulina.

Izbor najboljih sportaša nekad općine Ogulin, a potom Grada Ogulina obavlja se kontinuirano od 1981. godine, što znači da je ovo već 39. izbor i proglašenje najboljih u sportu Grada Ogulina.
Sportska zajednica Grada Ogulina i ove godine birala je najbolje prema Pravilniku o izboru najboljih sportaša. Nakon što su klubovi – članice, poslali prijedloge za kandidate iz svojih redova u svih 9 kategorija, Športska zajednica je sve prijedloge obradila i sa glasačkim listićima poslala na 74 adrese.
Najbolje u 2019. godini ovaj puta birali su: 47 sportskih udruga – članica naše Športske zajednice, 17 dobitnika nagrade za životno djelo u sportu Grada Ogulina, zatim 7 članova Izvršnog odbora Zajednice, te tri sportska novinara i medija. Dakle, 74 izbornika za koje možemo reći da su vrlo objektivno sportsko izborno tijelo. Broj vraćenih i ispunjenih anketnih listića bio je vrlo dobar: točnije 53 ispunjena listića je vraćeno.

ZA NAJBOLJEG MLADOG SPORTAŠA GRADA OGULINA 2019. godine najviše glasova dobila je ova trojka: ANTON STIPETIĆ (Teniski klub Ogulin) DORIAN SALOPEK (Teniski klub Ogulin)  i SVEN STOŠIĆ (Rukometni klub Ogulin).

Tri najbolje mlade sportašice su: TARA STIPETIĆ (Ženski kuglački klub Ogulin),  IZABELA POLJANČIĆ (Veslački klub Sabljaci) i  PETRA TURKALJ (Odbojkaški klub Ogulin).

Športska zajednica Grada Ogulina i ovaj puta je odlučila zahvaliti i dodatno nagraditi sve osvajače medalja na prvenstvima Hrvatske u 2019.godini. Tako su priznanja za vrhunski rezultat na prvenstvu Hrvatske u 2019.godini primili:
Anton Stipetić – DPH do 12 (Osijek, 15.01.) – 2.mjesto singl i parovi (Cerezin),
PH do 12 (Maksimir, 20.05.) – 1.mjesto singl i 2.mjesto parovi (Smolčić)
Roko Stipetić – DPH do 16 (Ogulin, 23.01.) – 2.mjesto singl i parovi (Vukadin),
PH do 16 (Split, 02.06.) – 2.mjesto singl, 3.mjesto parovi (Margetić)
Ivan Karlo Ban – DPH do 18 (Ogulin, 13.02.) – 1.mjesto singl, PH seniori (Čakovec, 07.07.) 3.mjesto parovi (Antonić)
Mia Jurašić – DPH seniorke (Ogulin, 20.02.) – 3.mjesto parovi (Faber)
Dorian Salopek – PH do 14 (Zadar, 25.5.) – 1.mjesto parovi (Rakonić)
Zlatan Mazor – PH za ml.juniore (Zabok, 10.02.) – 1.mjesto pojedinačno
Tara Stipetić – PH podmladak U-11 (Varaždin, travanj) – 2.mjesto
Magdalena Stipetić – PH podmladak U-11 (Varaždin, travanj) – 3.mjesto
Ena Benović – PH podmladak U-9 (Varaždin, travanj) – 3.mjesto
Iva Francetić – PH seniorke sprint (Ozalj, svibanj) – 2.mjesto
Luka Vuković – PH mlađi juniori (Sisak, 07.06.) – 1.mjesto na karikama, preskoku i preči, 2.mjesto ma parteru i ručama.
Karlo Karaga – PH mlađi juniori (Sisak, 07.06.) – 2.mjesto na preči, 3.mjesto na konju s hvataljkama, karikama, preskoku i ručama.
Rudi Vuković – PH mlađi kadet (Sisak, 07.06.) – 1.mjesto na preskoku i 2.mjesto na konju s hvataljkama, 2.mjesto na višebojskom prvenstvu (Nedelišće, 17.11.)
Antonijo Šnajder – PH kadeti (Split, 17.06.) – 1.mjesto kadeti do 33 kg
Josip Šnajder – PH kadeti (Split, 17.06.) – 3.mjesto kadeti do 55 kg
Davor Poljančić – PH (Jarun, 7.07.) – 3.mjesto juniori B u samcu
Izabela Poljančić – PH (Jarun, 7.07.) – 2.mjesto kadetkinje B u samcu
Mario Matijašić i Hrvoje Kuzmić (ŠRD Ogulin) – prvaci Hrvatske u paru u ribolovu grabežljivca iz čamca

ZA NAJBOLJEG TRENERA U OGULINU 2019. godine bila su 4 kandidata. Uvjerljivo najviše glasova i drugu godinu za redom dobio je trener ogulinskih rukometaša Dubravko Dragičević.

ZA NAJBOLJEG SPORTSKOG DJELATNIKA GRADA OGULINA U 2019. godini u konkurenciji bila su 3 kandidata, a za najbolju sportsku djelatnicu izabrana je glasova Branka Neralić.

Športska zajednica Grada Ogulina dodijelila je  PRIZNANJE ZA NAJSPORTSKIJU OBITELJ obitelji VUKOVIĆ iz Cerovnika! Obitelj Zorana i Kristine Vuković ima petero djece, (Luka, Lea, Rudi, Tea, Mata) od kojih su trenutačno četvero u sportu.

PRIZNANJE OGULINSKOJ SPORTAŠICI ZA VRHUNSKE REZULTATE uručeno je SNJEŽANI KARLO.

PRIZNANJE ZA VRHUNSKE SVJETSKE REZULTATE dobila je  ANAMARIJA GRDIĆ, a PRIZNANJE OGULINSKOM SPORTAŠU ZA VRHUNSKE REZULTATE U 2019. KRISTIJANU LOVRIĆU.

PRIZNANJE je uručeno sportašici-invalidu LJERKI VOLF, za 1.mjesto na prvenstvu Europe u kuglanju za slijepe, te sportašu invalidu MILJENKU VUČIĆU za 2.mjesto na svjetskom prvenstvu u bacanju kugle.

NAJBOLJI MUŠKI KLUB GRADA OGULINA 2019.je RUKOMETNI  KLUB OGULIN, a NAJBOLJI ŽENSKI KLUB ŽENSKI KUGLAČKI KLUB OGULIN.

NAJBOLJA SPORTAŠICA GRADA OGULINA 2019.je VENESA BOGDANOVIĆ (Ženski kuglački klub Ogulin), a NAJBOLJI SPORTAŠ GRADA OGULINA 2019.IVAN KARLO BAN (Teniski klub Ogulin).

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO U ŠPORTU GRADA OGULINA uručena je IVANKI REBROVIĆ,koja ima neprekidnu kuglačku aktivnost, dugu čak 40 godina!