Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ministar zdravstva sastao se u Banskim dvorima s Plenkovićem

kujundzic kuća

KUJUNDŽIĆ ĆE ODRŽATI PRESS KONFERENCIJU U 13:30 SATI.

NOVO, 12:02 – Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je konferenciju za novinare u 13,30 sati, izlazeći iz Vlade nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem koji je održan zbog afere oko ministrove imovinske kartice i neprijavljene imovine.
“U 13,30 sati dođite u Ministarstvo zdravstva”, rekao je kratko Kujundžić ne želeći odgovoriti novinarima na pitanje hoće li dati ostavku.

———————

Premijer Andrej Plenković sastao se s ministrom zdravstva Milana Kujundžića u Banskim dvorima. Sastanak je trajao 35 minuta, a ministar je već izašao iz Vlade.

Ministar Kujundžić je stigao na taj sastanak, a na ulazu u Vladu kratko je stao pred novinarima, no nije s njima razgovarao. Rekao je tek da će im se obratiti nakon sastanka s premijerom Plenkovićem jer se o ovoj temi ne može oglasiti ukratko.
“Idem razgovarati s premijerom, poslije ću s hrvatskom javnošću”, rekao je uoči dolaska na sastanak u Banske dvore.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u Puli komentirala je situaciju oko ministra zdravstva Milana Kujundžića.

-Svatko od nas treba polagati račune u skladu sa zakonom. Moramo biti transparentni i odgovarati na pitanja novinara pa i onda kada su nam teška i kada mislimo da nije svako pitanje takvo da bi ga trebalo elaborirati. Ipak imamo odgovornost da u skladu sa zakonom vrlo jasno i na transparentan način sve podatke, i o svojoj imovini i o svom radu. To se odnosi na sve pa i na ministra Kujundžića, kazala je Divjak. Rekla je da nije sudjelovala u razgovorima oko nastavka njegova rada. Što se tiče službenog stava HNS-a kazala je da ne može dati posebnu informaciju, osim da se svaki put kada se govorilo o sličnim temama tražilo da se na jasan i transparentan način odgovori na pitanja.

– To treba odgovoriti onaj koga se pita i on mora stati pred javnost i podastrijeti podatke i argumente i tek temeljem toga se može odlučivati. To je stav koji je vrijedio svaki put, pa tako i u ovom slučaju, zaključila je Divjak. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Epidemija bukti u Češkoj, premijer upozorava: ‘Bolnice su nam na rubu potpune katastrofe‘

OgPortal

Milanović najpopularniji političar, Plenković odmah iza, nakon dugo vremena čelnik SDP-a je treći

OgPortal

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal