Aktualno OG sada Ogulin

Slab odaziv Ogulinaca na doček srebrnih rukometaša

Po kišnom i maglovitom danu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održan je doček za hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je na Europskom prvenstvu osvojila drugo mjesto.
– Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala mentalnu jakost što je za nas iznimno važno. Ovi naši dečki su heroji, oni su pokazali kad je najteže kako se bori za domovinu, kako se bori za rukomet, rekao je izbornik Lino Červar.

– Lijepo je. Mislim da smo u ovih 20-ak dana razveselili naše ljude, bilo je predivno biti Hrvat u tim trenucima. Šteta što nam je malo nedostajalo, ali kada vidimo ove ljude sretni smo i idemo dalje. Nije izgubila lošija ekipa, ali to je sport. Bili smo svi zajedno, kao jedan, reprezentacija je disala kao obitelj, rekao je Igor Karačić.
Program na Trgu bana Jelačića počeo je u 11 sati, a u podne su na pozornicu izašli Zaprešić Boysi koji su zagrijavali navijače do dolaska rukometaša.

Reprezentacija je nešto iza 12.30 u otvorenom autobusu stigla u centar grada, a na središnjem zagrebačkom trgu dočekalo ih je nekoliko tisuća navijača. – Cijela Hrvatska može biti ponosna na naše igrače, na stožer. S ponosnom možemo reći: “kapa do poda” za sve što su nam pružili. Svi su istrošeni, istučeni. Nadam se da će do olimpijskih kvalifikacija biti spremni i zdravi, rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac koji je objasnio zašto su igrači inzistirali da se već u nedjelju vrate u Hrvatsku: – Neki od naših igrača za 4-5 dana već igraju važne utakmice u svojim klubovima, prema tome svaki trenutak boravka s njihovim obiteljima je dragocjen. Želja je da dobiju barem dva dana da budu u krugu obitelji.

Europski doprvaci u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletjeti su oko jedan sat iza ponoći pa nastavili s proslavom u jednom zagrebačkom restoranu, javlja hrt.

Doček našeg srebrnog Luke Cindrića, pokušao je organizirati i Grad Ogulin, no zbog klupskih obveza Luke Cindrića, to nije bilo moguće organizirati u našem gradu.

Umjesto toga Grad Ogulin je osigurao autobusni prijevoz do Zagreba, ali se tek nekoliko naših sugrađana odazvalo pozivu, pa je autobus otkazan.