Aktualno Županija

Ipak ništa od gradnje rotora na Logorištu ove godine – mijenja se građevinska dozvola, izvođač će biti izabran tek na jesen

Iako je početak radova na izgradnji rotora Logorište najavljen za proljeće, to bi se, u idealnom slučaju, moglo dogoditi tek na jesen, a to znači da ove godine rotor neće “doći” na D-1, kod skretanja za Logorište i Malu Švarču i olakšati muke vozačima, ponajprije onima iz tih naselja.

Nije se od projekta odustalo, ali već ishođena građevinska dozvola ide u izmjene, a izvođač radova neće biti biran u prva tri, nego posljednja tri mjeseca ove godine. Budući je rok za izgradnju rotora pola godine, već sad je sigurno da u prometu neće biti 2020., kako je prvotno bilo planirano.

Hrvatske ceste su nam potvrdile da je projekt izgradnje rotora Logorište na DC1 u Karlovcu u njihovu planu javne nabave za izvođenje radova u 2020. godini, no “projektnim rješenjem, a prema uvjetima Hrvatskih voda, zatraženo je da se u trupu prometnice na mjestu postojećih propusta izvedu novi pločasti propusti”.

– Kao što vam je poznato, Hrvatske vode su u međuvremenu krenule u realizaciju projekta obrana od poplava čiji je sastavni dio i paralelni nasip uz trasu budećeg rotora. Hrvatske ceste su zatražile izmjenu uvjeta od Hrvatskih voda. Isti postupak, zahtjeva izmjenu ishođene građevinske dozvole, te je iz tog razloga pokretanje javne nabave za izvođenje radova predviđeno u zadnjem kvartalu 2020. godine, a ne u prvom kako je ranije bilo i planirano, odgovorili su nam iz Hrvatskih cesta.

Procijenjena vrijednost radova na budućem rotoru je 14,3 milijuna kuna, a nadzora 970.000, s rokom izvođenja radova od šest mjeseci.

(KAportal.hr)